Válaszúton a Fertő tavi állami turisztikai beruházás

2024. június 5.

Hírek

A Fertő tó Barátai Egyesület továbbra is átláthatóságot kér a kormány, azon belül is az Építési és Közlekedési valamint az Agrárminisztérium részéről a Fertő tavi vízitelep fejlesztésével kapcsolatban. Az eredetileg tervezett – a civil szervezetek mellett az MTA Biológiai Tudományok Osztálya és az UNESCO által is kritizált – beruházás jelenleg nem rendelkezik érvényes építési engedéllyel,… Tovább »

A rengeteg az üres lakás ellenére mégis beépítik nagy tavaink környékét

2023. december 12.

Hírek

Ha csak a tavak menti településekre koncentrálunk, feltűnik, hogy a Balatonnál megdöbbentő a helyzet az üres lakások arányát tekintve. A lesújtó adatok fő oka az lehet, hogy a magyar kormány az építési beruházásban látja a gazdaság motorját, ezért ezt többéle módon támogatja, illetve igényt is teremt hozzá.

Jogszabálysértő lenne a Fertő-tavi ökocentrum építése

2023. november 1.

Hírek

Ahogy mi is beszámoltunk róla, új közbeszerzési eljárást írtak ki október 27-én a Fertő tavi viziteleppel kapcsolatban. A Fertő tó Barátai Egyesület partnere, a Greenpeace az alábbi Facebook-bejegyzést jelentette meg ezzel kapcsolatban:

Az orbáni természetpusztítás miatt bukhatjuk a Fertő-táj világörökségi címét

2023. október 3.

Hírek

Tegnap UNESCO-küldöttség járt a Fertő magyar oldalán, vizsgálva a védett területen elindított beruházás környezeti hatásait. Ma az osztrák oldalon is körülnéznek, hasonló okokból. A misszió tétje óriási: akár az úgynevezett világörökségi vörös listára is kerülhet a Fertő-táj, ami szoros ellenőrzést hozhat, ugyanakkor ha a lényeg nem változik, a címet is visszavonhatják.