Magyarország a legzöldebb EU ország?

2024. június 20.

Hírek

Az Orbán rezsim 14 évének egyik hozadéka: a legalacsonyabb uniós fogyasztás a magyar, ami zöld szempontból akár jónak is tűnhetne. Komolyra fordítva: itt a mélypont, már a bolgárok is jobban élnek, Magyarország az EU legszegényebb országa lett. Az életszínvonal egyik kiemelt mutatójában is az utolsó helyre estünk vissza.

Tudatosan vásároljunk – ne dőljünk be a Black Friday-nek!

2020. november 7.

Hírek

A karácsonyi vásárlási roham kapuja, a Black Friday számos akcióval várja évek óta Magyarországon is a vásárlókat. Bár a koronavírus az akciós napokra is hatással lesz, nemzetközi előrejelzések így is forgalmas időszakra számítanak. A Tudatos Vásárlók Egyesülete útmutatója sokat segíthet abban, hogy a Fekete Péntekkel jól járjunk és ne csalódjunk utólag. Bár az idei Black… Tovább »

Az emberek “szociális állatok”

2019. július 20.

Hírek

Ha úgyis száz cégen múlik az emberiség sorsa, akkor minek válogassam szét a szemetet? Ha viszont ilyen kevés szereplő ilyen nagy mértékben van hatással a klímaváltozásra, akkor miért az embereket nyomasztjuk azzal, hogy egyenek kevesebb marhahúst és repüljenek kevesebbet?

Magyarország 2018-as éve elég siralmas

2018. december 29.

Hírek

Az év vége a nagy számvetések szokványos ideje, ebből az alkalomból Magyarország nevében is végzett egy összegzést az index: megnézte, hogy szerepeltünk idén különböző listákon és mutatószámokban. A helyzet nem túl rózsás.

A tudatos vásárlók 12 pontja

2018. február 16.

Hírek

Mi, tudatos vásárlók megpróbálunk túltekinteni a reklámok ködfüggönyén, és elgondolkodni azon, hogy mit is teszünk akkor, ha ezt vagy azt a terméket megvásároljuk. E rövid, 3 perces kisfilmben Novák Péter ad jótanácsokat a tudatos vásárláshoz.

Nem ártana energiacimke az autókra is

2017. november 13.

Hírek

Lenne nagy meglepetés, ha az e-autókra is raknának olyan matricát, mint a hűtőgépekre. A kis benzines pillanatnyilag környezetbarátabb, mint a nagy elektromos.

Miből élünk? Adatfelvételt ismertető sajtóesemény

2017. szeptember 26.

Helyszín: Budapest, Keleti Károly utca 5-7.

Sajtótájékoztatók

2017. október 2-án indul a háztartások pénzügyeinek és fogyasztásának megismerését célzó „Miből élünk?” adatfelvétel.  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tisztelettel meghívja a Miből élünk? adatfelvételét ismertető sajtóeseményére.

Az ünnepek igazi ára

2016. december 19.

Helyszín: DocuArt Budapest IX., Ráday u. 18 – Erkel u. 15.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Természetvédők Szövetsége karácsonyi beszélgetést szervez. Arra kérjük a fórumon résztvevőket, hogy zökkenjenek ki egy kis időre a vásárlási lázból és gondolkodjanak el a fogyasztói szokásaink és a globális pénzrendszer környezeti hatásairól, valamint arról, hogy miként tehetnénk fenntarthatóbbá a karácsonyt, vásárlásainkat és pénzügyeinket.