Hűtőszekrényt az Ipolyból

2018. július 4.

Hírek

Lezajlott a szemétszedési akció az Ipoly folyón. 11 év után is sokkoló látvány a folyóba dőlt fatörzseken és uszadékfákon felhalmozódó szemétmennyiség.

Ismét rekordot döntött a PET Kupa

2017. július 20.

Hírek

A 16 hajóból álló PET armada elképesztő mennyiségű szemetet gyűjtött össze az V. PET Kupán. 50 méteres uszodai medence egy sávjának megfelelő mennyiségű szeméttel kevesebb úszik a Tiszán.

Ipolytisztítás immár tizedszer

2017. július 8.

Hírek

Rekordmennyiségű traktor-, teherautó- és személyautó gumi került ki az Ipolyból a Magosfa Alapítvány 10. jubileumi Ipolytisztítási akcióján, amelyet a folyó Tésa és Szob közötti szakaszán tartottak július első hétvégéjén.

Megtisztult az Ipoly középső szakasza

2016. július 9.

Hírek

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány munkatársai és önkéntesei 9. alkalommal tartottak szemétszedési akciót az Ipoly folyón, melynek eredménye: 110 zsák és több, nagyobb méretű szemét összegyűjtése a folyó Ipolyhídvég és Ipolyság közötti szakaszán. Jellemzően műanyag-palackokat, nejlonokat, horgászati kellékeket szedtek össze, de “horogra akadt” olajos hordó, hűtőszekrény és fürdőkád is.

Szüretelj szemetet a Bodrogon

2015. július 18.

Hírek

A Zöld Kör, a szlovákiai Leknice Egyesülettel közösen a Duna vízgyűjtőjén található Bodrog folyón tervez nemzetközi szemétszedő vízitúrát július 26. – augusztus 3.között, melyre önkéntesek jelentkezését is várják. Tarts velük, élvezd a vizet és szedd a műanyagpalackot!

Idén is volt mit takarítani az Ipolyon

2015. július 9.

Hírek

A Magosfa Alapítvány munkatársai és önkéntesei 8. alkalommal tartottak szemétszedési akciót az Ipolyon. Az Ipolytisztítási akció célja a folyómente környezeti állapotának javítása, és a helyi lakosok, döntéshozók valamint az idelátogatók szemléletformálása, hasonló munkákra biztatása volt. Az idei „zsákmány” 110 zsák, vagyis kb. 12 m3 szemét, amit Ipolyvece és Hont között gyűjtöttek össze.