Budapest zöld lesz és szabad

2019. október 11.

Hírek

“Együtt vesszük vissza Budapestet.” Tisztességesen, nyitottan vezetjük majd a várost, és bebizonyítjuk, lehetne ilyen az egész ország is – állítja Karácsony Gergely az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje.

Mit ígérnek a főpolgármester-jelöltek a klímavédelem és a levegőtisztaság ügyében?

2019. október 8.

Hírek

Karácsony, Puzsér és Tarlós is tenne Budapest klímavédelméért és tiszta levegőjéért, de a megvalósításhoz szükséges ütemtervek és a költségvetések még homályosak. Összefoglalva ez derül ki az önkormányzati választáson induló főpolgármester-jelöltek válaszaiból, melyeket a Greenpeace Magyarország megkeresésére küldtek. A Greenpeace Magyarország arra buzdítja a lakosságot: tájékozódjon az önkormányzati választáson induló jelöltek programjáról, vegyen részt a választáson,… Tovább »

Karácsony kihirdetné a klímavészhelyzetet

2019. szeptember 22.

Hírek

Ma mutatta be programját Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje a budapesti Trip hajón, a Batthyány térnél. Ingyen BKV a gyerekeknek, Budapest alkotmány.

Klímavédelmi és levegőtisztasági vállalásokat követel a Greenpeace a főpolgármester-jelöltektől

2019. szeptember 22.

Hírek

A Greenpeace Magyarország nyílt levélben keresi meg az októberi önkormányzati választáson induló főpolgármester-jelölteket, és arra kéri őket, hogy álljanak a budapesti klímavédelmi intézkedések élére, és lépjenek fel a fővárosi légszennyezettség ellen. A környezetvédő szervezet szeptember 30-ig várja a jelöltek konkrét vállalásait, melyeket értékelés után nyilvánosságra hoz, még az önkormányzati választás előtt.

Stadionstopos zöld jelzéssel indult Karácsony kampánya

2019. szeptember 1.

Hírek

Fűre lépni szabad. Tegnap délután lazán töltötte meg több száz ember a budapesti Szabadság tér felét, ahol Karácsony Gergely, illetve az összefogott ellenzék pártjai (MSZP, DK, Párbeszéd, Momentum, LMP, Jobbik, és civil szervezetek) tartották kampányindító rendezvényüket. „A hatalom embereinél mindig erősebb az emberek hatalma.”

Áder margitszigeti vétója

2013. június 21.

Hírek

Áder János államfő visszaküldte megfontolásra a parlamentnek azt a nemrég elfogadott javaslatot, amelynek alapján közvetlenül irányíthatja a fővárosi önkormányzat a Margitszigetet.