A töltőhálózatok hajtják az e-autók piacát – 2030-ra minden 2. eladott autó elektromos lesz

2023. szeptember 28.

Hírek

Az elektromos járművek (EV) és az EV-töltők globális piaca a 2022-es év viharos első felét követően újra fellendült, és világszerte jelentősen fejlődött. Az előrejelzések szerint ennek köszönhetően 2030-ra a világon értékesített autók több mint fele az elektromos autók közül kerülhet ki. A Roland Berger „EV Charging Indexe” a legfontosabb piaci mutatókra, a vezető országok teljesítményére és… Tovább »

Teszten az 5 perc alatt feltölthető akkumulátor

2021. március 8.

Hírek

Öt perc alatt feltölthető akkumulátort fejlesztett elektromos autókhoz egy izraeli vállalkozás. Négy jelentős nemzetközi befektető támogatja a StoreDot fejlesztését: a Daimler német autógyártó, az Egyesült Királyságból a British Petroleum, a dél-koreai Samsung és a japán TDK elektronikai vállalat.

Brutális pofon az e-autósoknak

2020. január 21.

Hírek

Hirtelen drágább lehet elektromos autóval járni, mint ha benzint tankolnánk.  Akár tízszeresére megemelte árait az elektromos autók gyors töltőpiacának egyik meghatározó szereplője.

Elektromos járművekhez szükséges gyorstöltő berendezések sajtóbemutatója

2015. október 14.

Helyszín: Budapest, Lovas út 41

Sajtótájékoztatók

A környezeti fenntarthatóság jegyében a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó európai uniós program részeként, két helyszínen telepít elektromos járművekhez szükséges gyorstöltő berendezést a Budavári Önkormányzat.

Holland nyitás az e-autózás felé

2013. augusztus 5.

Hírek

Az ABB 200 db elektromos jármű gyorstöltő-állomás szállítására kapott megbízást a Fastned társaságtól Hollandia egész területére. Így 2015-re 50 kilométerenként áll majd rendelkezésre elektromos jármű gyorstöltő szolgáltatás a 16,7 milliós országban.