Kiabálni kényszerülnek a zajszennyezésben élő delfinek

2023. január 18.

Hírek

A zajszennyezés már az óceánokban is olyan mértékű, hogy delfineknek szinte “kiabálniuk” kell, hogy meghallják egymást – derül ki a Bristol Egyetem kutatásából. Ennek pedig az egész tengeri élővilágra komoly hatása lehet.

Nem kellett az orosz kaja az ukrán delfineknek – belepusztultak

2018. május 15.

Hírek

Elpusztultak az orosz kézre került utolsó ukrán harci delfinek is. A kiképzett emlősök állítólag az oroszoktól nem fogadtak el ételt és végül éhen pusztultak. Katonai célokra 1973 óta képeztek ki delfineket Szevasztopolban, a programot azonban komoly titoktartás övezte.

Spanyol haditengerészet kontra Greenpeace

2014. november 16.

Hírek

Félelmetes videót tett közzé a Greenpeace környezetvédő szervezet legutóbbi, a Kanári-szigetek közelében tartott akciójukról. A felvételen az látszik, hogy az aktivisták hajóit két hadicsónak majdnem felborítja, felökleli. Az aktivisták közül egy a vízbe esett, és a lába is eltört, mások könnyebben megsérültek.

Szövetséges harci delfinek

2014. április 23.

Hírek

A NATO történetében először idén harci delfinek és oroszlánfókák is részt vesznek a katonai szövetség és Ukrajna közös hadgyakorlatán a Fekete-tengeren – közölte az amerikai haditengerészet.

Bombázták a Nagy-korallzátonyt

2013. július 21.

Hírek

Amerikai vadászbombázók bombákat dobtak le az Ausztrália partjainál húzódó Nagy-korallzátonynál kialakított Tengeri Park természetvédelmi területre egy balul elsült gyakorlat közben, írja a BBC.

Robotokra cserélik az aknakereső delfineket

2012. november 10.

Hírek

Az amerikai haditengerészet fél évszázada használ idomított delfineket a tengeri aknák felderítéséhez és hatástalanításához. Az állatokat azonban hamarosan robotokra cserélik.