Legyünk felelős hörcsöggazdik!

2022. október 17.

Hírek

Sajnos Magyarországon még mindig nagy divat állatot ajándékozni az ajándékozott tudta nélkül. Így gyakran fordul elő, hogy az ember úgy kap ajándékba házikedvencet, hogy arra egyáltalán nincs felkészülve. Ez általában karácsonykor fordul elő, de sok állatvédő szervezet kap megkeresést amiatt is, hogy szülinapra vagy húsvétra kapott állatot akarnak leadni hozzájuk.

Csodálatos állati elmék és a megnyomorító “szeretet”

2022. május 4.

Hírek

Ha egy intelligens faj minket fogságban tartana úgy, ahogy mi tesszük ezt kedvenceinkkel, mit eredményezne ez?  Pár évesen elválasztanak szüleinktől, hogy minél szelídebbek legyünk új gazdánkkal.  Kiragadnak kultúránkból, és egy idegen faj nevel, vagy inkább csak tart minket, kommunikációnkat nem érti.

Ne vegyen Tapsi Hapsit! NyusziSTOP húsvétra!

2017. április 10.

Hírek

Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Az ünnep után a megunt állatokat kukába dobják, az út szélén eleresztik, vagy wc-be húzzák le.

Meghökkentő házi kedvencek Nagy-Britanniában

2016. május 24.

Hírek

Oroszlánt, bölényt, tigrist, krokodilt, pumát, viperát, csörgőkígyót és zebrát is tartanak legális házi kedvencként a britek – derült ki egy új felmérésből.

Hiába mentettek aligátort a manhattani forgalomból

2015. július 25.

Hírek

A kicsinek még aranyos hüllő házi kedvencként való tartása illegális New Yorkban. Rendőrök vettek észre és mentettek ki a manhattani forgalomból egy apró aligátort, ám a hüllő másnapra elpusztult.