Jöhet a külföldi szemét Magyarországra

2021. július 31.

Hírek

Az ellenzéki képviselők kérdéseire adott kormányválaszok jelentősen árnyalják az Orbán-kabinet hulladékkupacok elleni, egyelőre főképp szavakban vívott küzdelmét – írta a Népszava.

Hajnalban ütött rajta a GVH a miskolci kukakirályon

2018. június 29.

Hírek

Hercsik István Észak-Magyarország egyik legbefolyásosabb üzletembere, a hulladékbiznisz Mészáros Lőrinceként is emlegetik, mégis kegyvesztetté válhatott a 24.hu szerint. Nem csak a közbeszerzések terén pártolt el tőle a szinte példátlan szerencséje, de már a Gazdasági Versenyhivatal is razziázott egy cégénél.

Hulladékbűnözés az új drog

2016. szeptember 28.

Hírek

Sir James Bevan, a brit Környezetvédelmi Ügynökség vezetője szerint a hulladékbűnözés az „új drog”, ami magas profitot hoz, ám közben évi 1 milliárd fontnyi veszteséget okoz. A hatóságok pedig folyamatosan küzdenek a társadalomnak okozott károkkal. Az Environment Agency fotóján egy engedélyek nélkül működő gloucestershire-i hulladékújrahasznosító.

Orbán haverjai a szemétbiszniszt is lenyúlnák?

2016. június 4.

Hírek

A nonprofit hulladékszállításnak annyi, valójában a baráti nagyvállalkozók kapják meg az üzletágat. Ezt a következtetést vonta le Szentendre fideszes önkormányzata a rendszer gyors kormányzati átalakításából. Gyorsan el is kezdték a kiszervezés előkészítését. A nyertesek Garancsi István és Mészáros Lőrinc cégei lehetnek.

Az akadémia vizsgálja a battai gumifeldolgozót

2016. január 28.

Hírek

A lakossági ellenállást figyelembe véve döntött úgy a Homatech Zrt. vezetése, hogy a Magyar Tudományos Akadémiát is felkérik a Százhalombattán megvalósítandó beruházás környezetvédelmi vizsgálatára.

Százhalombattai nem a gumifeldolgozóra

2016. január 8.

Hírek

Népirtás gumival! Kb. 1200 ember jelent meg azon a ma délutáni százhalombattai tüntetésen, amelyet helyi civil szervezetek rendeztek tiltakozásként egy befektetői csoport gumihulladék-feldolgozó üzem létesítési terve ellen a városban.

Lakossági demonstráció Csányi hulladék-feldolgozója ellen

2016. január 08.

Helyszín: Százhalombatta

Sajtótájékoztatók

Tüntetést szerveznek a városba tervezett gumifeldolgozó üzem ellen a százhalombattaiak január 8-ra. Az erődemonstrációhoz szigetszentmiklósi, tököli, érdi és tárnoki civil szervezetek is csatlakoztak.

Halálos a maffia illegális szemétbiznisze

2016. január 3.

Hírek

Megerősítette a 2014-es előzetes kutatások eredményeit az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet most lezárult vizsgálata: A maffia illegális szemétlerakói miatt több a rákos megbetegedés Dél-Olaszországban.

Jó pénzért pusztítják Magyarországot, és nem akarják abbahagyni

2015. augusztus 27.

Hírek

Az ország legnagyobb volumenű környezetkárosításának vethet véget, és egyben egy hasonlóan példátlan mértékű környezeti kárelhárítási folyamat kezdete lehet a hazai zöldhatóság határozata, amely nem járult hozzá az Almásfüzitőn veszélyes hulladékok kezelését végző cég környezethasználati engedélyének meghosszabbításához. Illés Zoltán volt környezetügyi államtitkár korábban tízmilliárdos nagyságrendűre becsülte a várható költségeket.

Mutyiztak a hulladékos cégek

2015. március 11.

Hírek

Versenyfelügyeleti eljárás indult hét hulladékfeldolgozó cég ellen, köztük van az 53 milliárdos vagyonával a 11. leggazdagabb magyar, Kasza Lajos cége is. Egy korábbi ügyben egy fideszes törvénymódosítás az állami közbeszerzéssel kiírt hulladéktenderek esetében érvénytelenítette a kartellgyanút.