Hírek
Hatalmas lakóháznak látszó épület áll a kínai Hupej tartomány Ocsou városának szélén, de nem emberek laknak benne: a 26 emeletes épület a világ legnagyobb disznóólja, ahol évente 1,2 millió állatot vágnak le. A dolgozók csak hetente egyszer mehetnek ki.
Hírek
Egy izraeli székhelyű startup cég azt tűzte ki célul maga elé, hogy a nagyüzemi állattartást olyan bioreaktorokkal váltaná fel, melyek sejt alapú húst képesek előállítani, ellátva ezzel az amerikai fogyasztókat.
Hírek
A haszonállattartásban kitörő járványok egyre gyakoribbak, aggódik a világ: kezdik felismerni a fajok között átlépő vírusok kockázatait. A nemzetközi egészségügy az ipari modell bevezetését sürgeti a veszély megfékezése érdekében. A kereskedelmi igények miatt megalkotott „biológiai biztonságiˮ szabályok azonban az egészséget, az ökoszisztémát és a kisgazdaságokat is súlyosan fenyegetik.
Hírek
15.000 és 200.000 liter közé teszik az egy kg. marhahús előállításához szükséges víz mennyiségét. Hogy jönnek ki ezek a számok, és egyáltalán mennyire megbízhatóak a kalkulációk?
Hírek
Az élelmiszertermelés környezeti hatásainak eddig legátfogóbb elemzését készítették el brit és svájci kutatók, adataik alapján megállapították, hogy a hús- és tejtermékek fogyasztásának visszafogása az egyedüli leghatásosabb mód a bolygónkra gyakorolt környezeti hatás csökkentésének.
Hírek
Így zöldítsük hétköznapjainkat: Húsmentes Hétfő; Kapcsold ki! Kedd; Szelektáló Szerda; Csomagolásmentes Csütörtök; Pálmaolajmentes Péntek; Slow Szombat; Víztakarékos Vasárnap.
Hírek
Egy WWF jelentés szerint a biológiai sokféleség csökkenésének közel 60%-áért a hús alapú étrend tehető felelőssé, ami hatalmas terhet ró a Föld erőforrásaira. Az új jelentés arra figyelmeztet, hogy a hús iránti globális igény romboló hatással van a környezetre, melyet az állatoknak szánt takarmánynövény-termesztésével keltünk.