Milyen változásokat okozhat a globális felmelegedés a Kárpát-medencében?

2021. március 24.

Hírek

A globális felmelegedés miatt a korábban is jó vízellátottságú területek egyre nedvesebbé, a vízhiányos területek pedig egyre szárazabbá válnak – mondta Bozó László, az MTA Víztudományi Program Irányító Testületében is szerepet vállaló akadémikus, aki arról is mesélt, hogy Magyarországot miként érintheti a globális felmelegedés, mire készülhetünk.

Német megújulós boom

2018. május 4.

Hírek

Németországban egy évtized alatt több mint tízszeresére emelkedett a naperőművek kapacitása, így lassan az időjárás-jelentésből kell tervezni az energiaellátást-írta a G7.

Megújult a napkori égkémlelő

2017. január 15.

Hírek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron átadták az Országos Meteorológiai Szolgálat felújított időjárási radarállomását, melynek az időjárás-előrejelzésben, a viharjelzésben, a katonai és polgári repülésben, az árvíz, illetve jégeső elleni védekezésben van fontos szerepe.

Ezt nézd meg, és nem ér meglepetés, ha a Pilisi Parkerdőbe készülsz kirándulni

2016. december 4.

Hírek

Az elmúlt napok orkánerejű széllökéseit a pilisi erdőkben is lehetett érezni, a Visegrádi-hegységben található Prédikálószéken például 103 km/h-s széllökéseket regisztrált a meteorológiai mérőberendezés. A webkamerák folyamatosan frissített képével is társított, online elérhető időjárásadatokat egyre többen nézik meg indulás előtt, túrájuk megtervezésekor.

Enyhe telünk lesz, sok csapadékkal!

2015. október 21.

Hírek

Hét nemzetközi intézet előrejelzése alapján különösen enyhe, de csapadékos télben lesz részünk itthon. Mindez azt jelenti, hogy az enyhébb tél ellenére a csapadék egy része érkezhet hóban is, tehát az átlag feletti hőmérséklet nem zárja ki a komoly havas időszakokat sem.

Műszerhiba miatt mértek brutális szmogot Dorognál

2015. augusztus 11.

Hírek

Műszerhiba miatt mértek extrém magas légszennyezettséget ma reggel Dorognál – hívta fel figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium. A téves adatokat az illetékes kormányhivatal munkatársa érvénytelenítette.

Állatkert medveárnyék észlelés

2015. február 02.

Helyszín: Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert

Sajtótájékoztatók

A Fővárosi Állat- és Növénykert  sok szeretettel meghívja a sajtó képviselőit a medveárnyék észlelésre, és a hozzá kapcsolódó rövid sajtótájékoztatóra,

Meleg tavasz és nyár áll előttünk

2014. február 6.

Hírek

Nemzetközi intézetek modellfutásai alapján, az idei tavasz és nyár az átlagosnál melegebb lehet, átlagos, vagy annál kevesebb csapadék mellett. Aszályos év állhat előttünk.

Szmogos szilveszter várható

2013. december 30.

Hírek

Az átvonult gyenge hidegfrontnak köszönhetően mára az egész ország területén tisztult a levegő, így nem lesz szükség a szmogriadó elrendelésére Sajószentpéteren sem, ahol a levegő kisméretű részecske (PM10) szennyezettsége az előző két napon is túllépte a szmog küszöbértékeket.

Ismét magas a légszennyezettség

2013. december 2.

Hírek

Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán igen magas a levegő szennyezettsége, Miskolcon nem csak az egészségügyi, hanem a szmogriadó riasztási fokozatát is meghaladta tegnap a szálló por koncentrációja. Budapesten is több mérőállomáson mértek magas koncentrációt. Pekingben tiltani kezdték a szabadban történő nyárson sütést