Letartóztatták a több tízezer tonna hulladékot illegálisan eltüntetett svéd szemétkirálynőt

2023. december 31.

Hírek

Letartóztatták Bella Nilssont, illetve hulladékgazdálkodási cége, az NMT Think Pink több alkalmazottját, mert a vállalat több tízezer tonna hulladékot tüntetett el illegálisan Svédországban. A vizsgálatok során az illegális lerakóhelyeken veszélyes mennyiséget találtak arzénból, dioxinokból, ólomból, cinkből, rézből és kőolajtermékekből is.

Engedély nélkül, fideszes hátszéllel ment a szemétgyűjtés Egyházasharasztiban

2023. október 6.

Hírek

A hatóságok 12 éven át eltűrték a hulladéktárolót. A telepet egy kormánypárti parlamenti képviselő hozta létre. A patkányok után menjen! – ekképp igazít útba Egyházasharaszti központjában egy helybéli férfi, amikor arról kérdezem, merrefelé keressem a falu határában működő hulladéktelepet.

Mi lesz a rengeteg veszélyes akkuhulladékkal Magyarországon?

2023. augusztus 29.

Hírek

Nemrég Ikladon és Abasáron is illegális akkulerakatokat találtak. A szabálytalan tárolás mögött feltehetőleg a feldolgozók kapacitáshiánya áll. De mennyivel lehetünk nyugodtabbak, ha a szabályos utat járják be a hibás vagy régi akkuk, főleg, hogy néhány év múlva a kifejezetten akkuhulladékok feldolgozására létrehozott telepek is nehéz helyzetben lesznek, hiszen nekik kell majd feldolgozniuk a Magyarországon előállított,… Tovább »

Lebukott a szemétmaffia -nem jött be a 17 éves trükk

2023. február 21.

Hírek

A somogyi Taszár község körzeti megbízottjai buktatták le február elején az olasz szemétszállító maffia trükkös sofőrjeit. Az olasz megbízótól egy magyar kamionos vállalta, hogy nagyobb mennyiségű bálázott háztartási hulladékot próbál elhelyezni külterületi, romos tanyájának területén.

Változatlanul nő a veszélyes hulladék mennyisége az Unióban

2023. január 18.

Hírek

A csökkentésére irányuló intézkedések ellenére az Unióban keletkező veszélyes hulladék mennyisége 2004 óta folyamatosan nő. Az Európai Számvevőszék által közzétett felülvizsgálat rávilágít a veszélyes hulladék kezelésének olyan jelenlegi és jövőbeli kihívásaira, mint az osztályozás javítása, a nyomonkövethetőség biztosítása, az újrahasznosítás növelése, valamint a továbbra is jövedelmező üzletnek számító illegális kereskedés elleni küzdelem.

Románia sosem lesz Európa szemétdombja

2021. június 14.

Hírek

Románia sosem lesz Európa szemétdombja – fogadkozott Octavian Berceanu, a román környezetvédelmi őrség vezetője, miután használt elektronika címen Nagy Britanniából importált, valójában veszélyes hulladékot tartalmazó konténert találtak egy razzia során a konstancai kikötőben.

A Tisza nevében – Megrázó film készült a tiszai szeméthelyzetről

2021. április 23.

Hírek

Évente több milliónyi műanyagpalack úszik le a Tiszán. A háztartási hulladék részben a szemétszállítás hiányaként kerül a folyóba Kárpátalján – derül ki Ljasuk Dimitry ukrán-magyar gyökerekkel rendelkező természetfilmes A Tisza nevében című filmjéből.

A kormány 2021 nyarától tilthat be egyszer használatos műanyagokat

2020. június 8.

Hírek

Az illegális hulladéklerakók felszámolását már idén el akarják kezdeni. Az ígéret szerint radikálisan átalakítják a műanyagpalackok, fémdobozok és üvegek használatának rendszerét, lehetővé teszik azok visszaváltását-majd jövőre tesztelik.