Dominó hatás – A CATL tervezett telekvásárlása és a Debrecen-Nagykereki vasútvonal

2023. április 29.

Hírek

Lázár János agilis ember. Mondjuk Budapestet nem kedveli; vidék-, ménes- és kastélyfan. Gorzsai alcáratyuska. Posztstadion korszaki akcióhős. A leendő nagy tramtrain-építő. Semjén Zsolt elmálló mosolyának alternatívája. Kiváró időutazó. Összekötő a jelenből a jelenbe. Előkészületben a Gorzsa – Moszkva testvérvárosi tram-train. Mindjárt a Felcsút – Gorzsa járat után.

Győrszentiván nem kér a szennyezésből!

2022. szeptember 21.

Hírek

Győrszentiván 5585 lakosa fejezte ki tiltakozását néhány hete a győri Ipari Park bővítése ellen. A bővítés hatására 900 m-re a lakóházaktól és 1,7 km-re a Szent Benedek Általános Iskolától, illetve a helyi tagóvodától egy olyan 397 ha (3.970.000 m2) területen elhelyezkedő, jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezet jön létre, amely alkalmas különösen veszélyes, tűz-, robbanás-,… Tovább »

Amit nem tesz a kirakatba Debrecen fideszes vezetése az iparosítás kapcsán

2022. június 7.

Hírek

A XXI. századi Magyarország egyik legnagyobb volumenű szocialista iparosítási kísérlete zajlik Debrecenben. Inndokként  a leggyakoribb kormányzati érv a munkahelyteremtés és a város regionális szerepének erősítése. Arról kevesebb szó esik, hogy a gyárépítéseknek, pl. az azokhoz használt betontömegnek milyen hatásuk lesz a környezetre.  Pl. hőszigethatás.

Isten veled karsztvíz! Tata a kiszáradt vizek városa lett

2021. december 20.

Hírek

Meddig lesz Tata a vizek városa? Ökológiai katasztrófától tartanak Tatán egy, a helyi vízkészletet érintő beruházás miatt. A fideszes városvezetés korábban már segítette a NER luxusszálloda tóparti útját egyengetni. Most a karsztvíz bázist szeretné a komáromi ipari park megcsapolni. A HVG videóbeszámolója a közmeghallgatásról.

Jászkiséri fejlesztések

2015. december 4.

Hírek

2015 augusztusában kezdődtek meg az „Ipari terület létrehozása és fejlesztése Jászkisér településen” című projekt kivitelezési munkálatai. Ennek megvalósításához az EN6 Energetikai Zrt. a Vállalkozásfejlesztési Program keretében 175 075 735 Ft támogatást nyert el.

Üvöltő szelek az osztrák ipari parkban

2012. szeptember 3.

Hírek

Mint már oly sokszor az elmúlt években, Szentgotthárd lakosságának kedélyét ismét a közeli heiligenkreuzi ipari park borzolja. Vadászgépek? Nem. Nyomáspróba.