Minden 3. ruha a kukában landol használat előtt

2022. április 14.

Hírek

A 2022-es izraeli Kornit Fashion Week rávilágított arra, hogy a káprázatos – de rendkívül környezetszennyező – divatipar hogyan keveredik a környezetbarátsággal és a fenntarthatósággal a legmodernebb gyártástechnológián keresztül.

Betiltják a szőrmekereskedelmet Izraelben

2021. június 12.

Hírek

A világ országai közül elsőként Izrael betiltja az állati szőrmék eladását és vásárlását, az erről szóló törvény, amelyet Gila Gamliel környezetvédelmi miniszter írt alá, hat hónap múlva lép életbe. Ez az első országos szintű tilalom, de vannak, akik szerint jelképes, mert túl sok benne a kiskapu.

Állami kényszeretetés a vonuló pelikánoknak

2017. október 25.

Hírek

Idén is eteti az izraeli állam azt a több tízezer vonuló pelikánt, amely Dél-Európából Közép-Afrikába tartva megpihen az ország területén. Nem madárszeretetből.

Az USA kilép az UNESCO-ból

2017. október 12.

Hírek

Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy az Egyesült Államok 2018 végi határidővel kilép az UNESCO-ból, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéből. Izrael is otthagyja az UNESCO-t.

Izraelben is csak üzleti költség a környezeti katasztrófa

2017. július 5.

Hírek

Bűnügyi nyomozást kezdeményez az izraeli környezetvédelmi minisztérium, mert a Rotem műtrágyagyár a múlt héten mérgező savas folyadékkal szennyezte be az Asalim folyót Dél-Izraelben, a Holt-tenger közelében.

Rekordalacsony a Kinneret-tó vízszintje Izraelben

2017. március 8.

Hírek

A mérések csaknem egy évszázaddal ezelőtti kezdete óta még soha nem volt ennyire sekély a Kinneret-tó víze Izraelben a kivételesen száraz februári időjárás után. A Galileai-tenger mellett a Jordán folyó és a Holt-tenger is szárad.

Haldoklik a Holt-tenger

2016. november 23.

Hírek

Riasztó mértékben, évente egy méterrel csökken a Holt-tenger szintje. Izrael, Jordánia és Ciszjordánia “közös tavának” pusztulása a kizsákmányolás legújabb, valószínűleg visszafordíthatatlan következményekkel járó példája.

18 év börtön az izraeli atomtitokért

2016. október 1.

Hírek

Marokkói születésű, keresztény hitű, Izraelben élő, de Izrael Állam szükségességét tagadó zsidónak lenni önmagában sem könnyű, de Mordeháj Vanunu tudta emelni a tétet: kiszivárogtatta a brit sajtónak az izraeli atomtitkot. Ma harminc éve, hogy a Moszad Rómában elrabolta, Izraelbe csempészte és hazaárulásért elítélte. Inkább egy hazaárulás, mint egy atomháború

Ki a kóbor macskákkal Izraelből!

2015. november 3.

Hírek

Száműzné Izraelből a kóbor macskákat Uri Ariel mezőgazdasági miniszter, mivel a zsidó vallási jog tiltja a jelenlegi gyakorlatot, a kóbor állatok ivartalanítását túlszaporodásuk megakadályozására.

Nemzeti parki halálfolyók

2014. december 4.

Hírek

Több millió liter kőolaj ömlött ki egy természetvédelmi területen Izrael déli részén ma egy megrepedt vezetékből. Valóságos folyókat és patakokat hozott létre a szennyeződés.