Az Orbán által likvidált Kishantosi biogazdaság nem adja fel!

2023. július 7.

Hírek

“Amikor megértjük, hogy minden el fog fogyni, mindenből egyre kevesebb lesz, akkor arra kétféle választ lehet adni: az egyik, hogy mentsük az embereket – ez a mi válaszunk –, a másik, ha mindenből kevesebb lesz, az az enyém.” Ácsné Éva.

Ma 9 éve likvidálta az ökogazdálkodás zászlóshajóját az Orbán kormány

2023. április 12.

Hírek

Ma 9 éve, hogy 2014. április 12-én elindultak a traktorok a kishantosi földeken, hogy elpusztítsák a 452 hektáros ökológiai mintagazdaság növényeit. 22 év munkája, 117 millió forintos érték és egy pótolhatatlan szakmai, tudományos érték veszett el Orbánék bosszúja miatt. A megmaradt oktatási tevékenységet támogathatod adód 1%-val!

A kormány a pusztító mezőgazdaságot választotta

2021. június 2.

Hírek

1995-ben indult a kúriában a népfőiskola, majd 1998-tól bérltek körülötte 452 hektár földet, ahol a hazai biotermesztés minta (oktató) gazdaságát hozták létre. A nemzetközi hírnevű Kishantosi Vidékfejlesztési Központot a második Orbán-kormány likvidálta. Mai beszélgetőtársunk Ács Sándorné agrármérnök és tántoríthatatlan zöld harcos – a kishantosi földcsaták főszereplője.

Kishantos és a Greenpeace jogerősen pert nyert a magyar állammal szemben

2020. október 8.

Hírek

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntése alapján Kishantos és a Greenpeace Magyarország ma pert nyert a magyar állammal szemben. A mai döntés megerősítette a Pesti Központi Kerületi bíróság korábbi ítéletet, mely elutasította a magyar állam keresetét, és kimondta, hogy a magyar állam által felhozott vádak megalapozatlanok. A magyar biogazdálkodás fellegvárának számító kishantosi ökogazdaság kálváriája 2013-ban indult,… Tovább »

Nyárköszöntő szombat délután

2018. június 02.

Helyszín: Kishantos

Programok

NYÁRKÖSZÖNTŐ szombat délután Kishantoson 2018. június 2. 15 órától gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak A HÁROM GRÁCIA KIÁLLÍTÁS ZÁRÓNAPJA Szabó Ajna festőművész Kis-Kovács Orsolya keramikus Udvari Emese „égszerész” művei megtekinthetőek és megvásárolhatóak GYEREKPROGRAMOK: Agyagozás Vészity Margóval Madárleső séta Lendvai Gábor biológussal Bárányok és kiscsibék meglátogatása Kenyérsütés a kemencében Foci, ping-pong SZABADTÉRI GRILLEZÉS, SZALONNASÜTÉS alapanyagokat biztosítunk A büfében… Tovább »

Pert nyert a földalapkezelő ellen Kishantos

2017. március 10.

Hírek

Arra kötelezte a bíróság a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, hogy a felperes Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és a közte fennállt haszonbérleti jogviszonyból származó elszámolási kötelezettsége alapján fizessen a felperesnek mintegy 17 millió forintot és kamatait, és az egymillió forint perköltség is az NFA-t terheli. Az ítélet nem jogerős.

Műhelybeszélgetések a fenntarthatóságról 2. alkalom

2016. november 19.

Helyszín: Kishantos

Programok

Szeretettel meghívunk, és várunk minden érdeklődőt sorozatunk második alkalmára "Azonnal hagyjuk abba!"  Műhelybeszélgetések a fenntarthatóságról – 2. alkalom Kishantos – 2016. november 19. szombat 11.00-17.00 A biológiai sokféleség és az ökoszisztémák jelentősége – felelősségünk unokáink jövőjéért Előadások és előadók: Hol és miért tévesztettünk utat" Ács Sándorné Félelmetes ütemben pusztítjuk a természet rendszereit Lendvai Gábor Unokáink… Tovább »

Ismét Kishantosnak adott igazat a Kúria

2016. augusztus 18.

Hírek

Kishantos ismét pert nyert, a Kúria elutasította Zászlós Tibor és a Mezőfalvai Zrt Kishantos elleni keresetét. Eső után köpönyeg.