Orbánék atomügyben is hazudnak

2020. február 4.

Hírek

Orbán Viktor és köre – így például Áder János – saját szélsőséges atomügyi álláspontjuk alátámasztásául meghamisítva idézik nagyhírű intézmények összetett szakmai véleményét.

Orbán klímapolitikája: imádkozunk, és várjuk a csodát

2020. január 19.

Hírek

Nincs okunk szerénykedésre: néhány klíma-vonatkozású témában az Orbán-kormány tényleg kiugró teljesítményt nyújtott. Mármint kiugróan gyengét, de mint Matolcsy Györgytől tudjuk, a negatív növekedés is növekedés. Így lettünk sok mindenben szinte utolsók.

Orbán klímaügyi csúsztatásai

2020. január 9.

Hírek

Magyarország klímabajnok, többet teszünk a klímavédelemért, mint az osztrákok vagy a németek, 2030-ig pedig nagyon komolyan karbonsemlegesítünk – mondta ma Orbán Viktor miniszterelnök az év első Kormányinfóján annak kapcsán, hogy a kormány jóváhagyta az új nemzeti energiastratégiát és a nemzeti energia- és klímatervet. A részleteket csak később hozzák nyilvánosságra, de Orbán egy-két dolgot már megelőlegezett, miközben igyekezett… Tovább »

Hoppon maradt a “klímatudor” Hoppál

2020. január 6.

Hírek

Most látszik igazán, Hoppál Péternek klímaügyben miért kellett volna csöndben maradnia. A volt kulturális államtitkár trollkodására csattanós választ adott a decemberi időjárás.

2020 a klíma éve

2020. január 1.

Hírek

Most nincs semmi bizonytalanság, hogy ilyen lesz az esztendő, vagy olyan: 2020 az az év lesz a világban, amikor eldől, hogy tud-e valamit kezdeni az emberiség a klímaváltozással; hajlandó-e változtatni, vagy sodródik tovább a saját maga eszkábálta lélekvesztőn az elkerülhetetlen vég felé. Már csak a rossz és a még rosszabb között választhatunk, de ez az… Tovább »

Komoly figyelmeztetést kapott a német lakosság

2019. december 25.

Hírek

Változtatniuk kell az életükön a németeknek a klímavédelem érdekében – mondta a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke egy tegnap megjelent karácsonyi lapinterjúban.

Aki belenyúl a közösbe, annak levágjuk a kezét, és kivágjuk a rendszerből.

2019. december 23.

Hírek

Amerikában Hillary Clintonnak kampányolt, majd hazatérve Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát vezette, most klímaügyi főpolgármester-helyettes lett. Jelent-e bármit a gyakorlatban, hogy Budapesten klímavészhelyzetet hirdettek? Mit fog átvenni Puzsér Sétáló Budapest-programjából? Azt látom, a Fidesz nem tudja eldönteni, hogy mit csináljon a klíma- és a zöldügyekkel – mondta Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes az Azonnalinak adott interjújában.

Négyévente egy új Paks 2

2019. december 18.

Hírek

Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre – szól Orbán Viktor újabb duplafedelű üzenete, ezúttal a pénteki uniós klímamegállapodásról. Kétségtelen: most kevésbé lehet érteni, miről állapodtak meg, mint a nyáron azt, hogy – Magyarország és három másik tagállam ellenállása miatt – miről nem.

Ezt is elszúrtuk: semmire nem jutottak a COP25 madridi klímacsúcson

2019. december 17.

Hírek

Véget ért az ENSZ 25. Klímavédelmi Konferenciája, lényegi pontokban azonban még mindig nem született megállapodás, holott évtizedek óta figyelmeztetnek a klímaváltozás hatásaira a kutatók, akik az utóbbi időben már klímakatasztrófáról beszélnek, és a korábbiaknál gyorsabb lépéseket sürgetnek.