Blöff az önálló hulladékhatóság is

2020. szeptember 28.

Hírek

A korábbi tervek dacára nem alakulna önálló szervezetű hulladékhatóság: az eljárásokat a meglévő közigazgatásra építve újítják meg – értesült a Népszava. A tilosba szórt hulladékot és súlyosabb esetben annak kihelyezőjét is elvinnék. A betétdíjrendszert még vizsgálják.

A rövid élet titka

2020. június 30.

Hírek

Drasztikus eszközökkel szorítanák vissza a tervezett elavulást, a termékeket szándékosan silánnyá és javíthatatlanná tevő „fejlesztéseket”. A kezdeményezéshez még lehet csatlakozni.

Tegyük körforgásossá, azaz hatékonnyá! – virtuális gyakorlati tréning

2020. június 04. - 2020. június 05.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

A tréning keretében a felkért szakértők bemutatják azokat a módszereket, amelyek célja az ipari területeken működő vállalkozások körforgásos gazdaságba illő üzleti modelljeinek kialakítása. anyagáram elemzés (MFA), a termékek környezeti lábnyomán alapuló életciklus elemzés (LCA-PEF), életciklusköltség elemzés (LCC), technológiai érettségi vizsgálat (TRM) és döntéshozatali mátrix A tréning nagyon hasznos lehet az életciklus-szemléletű elemzésekkel foglalkozó szakértők és… Tovább »

A járvány árnyékában: így valósulhat meg a körforgásos gazdaság Magyarországon

2020. május 19.

Hírek

Egy közelmúltban megjelent tanulmány javaslatot tesz a körforgásos gazdaság hatékony bevezetésére az uniós célszámoktól elmaradó V4 országokban, melynek elkerülhetetlenségét most mindenki a saját bőrén érezheti. – A járvány egyértelműen megmutatta, milyen hatásai lehetnek a klímaváltozásnak, ha nem vesszük komolyan, ugyanis a mostani drasztikus lépésekhez hasonlóakat csak a körgazdaságra való átállás előzheti meg – mondta el… Tovább »

Orbánéknak nem kell az önálló környezet-, klíma- és vízügyi minisztérium, de jön a Hulladékgazdálkodási Hatóság

2020. február 21.

Hírek

Januárra eltűnik a nejlonzacskó, és megtiltják az egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Az Orbán- kormány 10 év alatt szisztematikusan leépítette a zöld közigazgatást, na de most egy új hivatal felelőssége lesz az út szélén, erdőkben hagyott szeméthalmok eltávolítása. Mindezt az önkormányzatok nyakába varrják. Vajon ez is csődbe jut, mint a Kukaholding? Palkovics László szerint nincs szükség… Tovább »

Vállalatok a körforgásos gazdaságban

2019. október 28. - 2019. október 28.

Helyszín: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 11/a. , KSZGYSZ Iroda

Programok

Körforgásos gazdasági stratégiák, jogi és gazdasági keretek – kötelezettségek, üzleti lehetőségek és esélyek Fenntarthatósági workshop és képzéssorozat A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szervezésében egy 3 alkalomból álló, körforgásos gazdasággal foglalkozó workshop és képzéssorozat kerül megrendezésre 2019 utolsó negyedévében. Az eseménysorozat támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. Időpont: 2019. október 28. (hétfő) 9.00 óra Helyszín:… Tovább »

Hazánkba látogat a környezetvédelmi biztos

2019. június 17.

Hírek

Ha a körkörös gazdaság üzleti lehetőségeket, nyereséget és munkahelyeket jelent, hogyan működhetnek együtt magyar vállalkozások, városok, minisztériumok, régiók és polgárok körkörös értékek megteremtéséért?

Körforgásos gazdaság a gyártóiparban, üzleti szeminárium

2019. április 11.

Helyszín: Budapest, Paulay Ede u. 55.

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk Önt a ’Körforgásos gazdaság a gyártóiparban’ című üzleti szemináriumra, mely 2019. április 11-én 13:30 és 15:50 óra között kerül megrendezésre a Loffice (1061 Budapest, Paulay Ede u. 55.) konferencia termében.

A rezsicsökkentés ivó és szennyvíz fronton is pofon Budapestnek

2018. október 19.

Hírek

80 milliárd forintnyi, Budapest 2018-as bevételeinek harmadát kitevő uniós forrást bukhat a főváros. Nem lesz pénz az ivóvízhálózat karbantartására, és a csepeli szennyvíztisztító iszapját eltüntető égetőműre. Az Unió szerint ugyanis az alapműködést a szolgáltatónak kell kigazdálkodni, a szennyvíziszap égetése pedig nem fér össze az EU körforgásos gazdaságról szóló stratégiájával. Csakhogy Tarlóséknak nincs más ötlete, hogy… Tovább »