In memoriam Menyhért Zoltán

2022. április 10.

Hírek

Elment az agrártudományok nagyszerű professzora, az előttünk járó nagy egyetemi tanár-generáció meghatározó alakja. Prof. Dr. Menyhért Zoltán egyetemi tanár, az MTA doktora (Nagybózsva, 1934. február 12. – Gödöllő, 2022. március 29.)

Likvidálja a környezetbarát agrár felsőoktatást az Orbán-kormány

2021. január 19.

Hírek

„A környezetgazdálkodási agrármérnök alapszakot már megszüntették, a felsőoktatási törvényben szereplő szakok listájáról is törölték, és sajnálatos módon az ökológiai mezőgazdaság szakot sem fogják már meghirdetni, felmenő rendszerben kivezetik a képzési palettáról”- nyilatkozta Ángyán József professzor a Qubitnek.

Vezércsere a botrányhivatalban

2016. október 29.

Hírek

Korábban Európa egyik legeredményesebb kifizető ügynökségének nevezte Lázár János a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, most mégis azonnali hatállyal felmentette annak elnökét, Gyuricza Csabát, valamint elnökhelyettesét, Dragovácz Nikolettát.

Elhunyt Stefanovits Pál, a talajtan doyenje

2016. augusztus 6.

Hírek

2016. augusztus 4-én, 95 éves korában elhunyt Stefanovits Pál akadémikus, a hazai talajtan, talajtérképezés, talajosztályozás, talajképződési folyamatok, és a mezőgazdasági környezetvédelem nemzetközi hírű tudósa. Tankönyvei ma is alapvetőek a talajtan oktatásában.

Pár tucatnyian temették Ángyán József gödöllői intézetét

2014. október 1.

Hírek

Jelképes temetést rendeztek a gödöllői Szent István Egyetem a környezetgazdálkodással foglalkozó intézetének bezárása alkalmából a diákok. Gyászolhatjuk az Ángyán József által kidolgozott Vidékstratégiát is, mely ma már csak papíron létezik, a saját lábára álló vidék helyét a kapitalista tömegtermelés agrárbiznisze foglalja el.

Csendes Búcsú a KTI-től

2014. október 01.

Helyszín: Gödöllő Szent István Egyetem KTI épület

Sajtótájékoztatók

Szomorú hírt kell közölnöm, a KTI meghalt, vagyis jelenleg még csak haldoklik, de Szeptember 30.-án kivégzik!!!  Emiatt Október 1.-én 7:45-re csendes temetést szervezünk a szeretett intézetünknek.

Kivégzik a SZIE Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetét – élt 24 évet

2014. szeptember 25.

Hírek

Ezúton tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy alapításának és sikeres működésének 24. évében, „hosszan tartó, súlyos” támadások után, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tanácsának indoklás nélküli döntése és a SZIE Szenátusának ezt megerősítő határozata alapján, Orbán Viktor 3. kormánya, Balogh Zoltán felügyelő minisztersége, Tőzsér János rektorsága, Gyuricza Csaba dékánsága és Urbányi Béla mb. intézetigazgatósága idején, 2014.… Tovább »