Jogellenes sarc a zöldhatóság konzultációs díja

2013. szeptember 23.

Hírek

Sérti a jogbiztonság követelményét és a tisztességes eljáráshoz való jog érvényesülését a környezetvédelmi felügyelőségeken jogszabályi felhatalmazás nélkül bevezetett konzultációs díj – állapította meg Szabó Máté ombudsman. Az alapvető jogok biztosa az illetékes miniszterek közbenjárását kérte.

Meddig titok az áldoktor főigazgatónő önéletrajza?

2013. július 24.

Hírek

Miután hiába kérte az atlatszo.hu az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől, hogy hozza nyilvánosságra a doktori címének eredetét és egyetemi végzettségét homályban tartó főigazgató asszony, Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin szakmai önéletrajzát, keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszéken.

Zöldhatósági rendőri nyomozás Jávor Benedek ellen

2013. július 8.

Hírek

Miután napvilágra kerültek a zöldhatóság működésével kapcsolatban olyan információk, melyek alapján az ügyészségnek hivatalból eljárást kellett volna indítania, a rendőrség lépett. Eljárást indított Jávor Benedek ellen.

OKTVF-botrány: ombudsmani vizsgálatot kér a PM

2013. június 4.

Hírek

Az ökopárt arra kéri az ombudsmant, vizsgálja meg, hogy a Tolnainé Szatmári Katalin vezetői kinevezése nyomán az összeomlás szélére sodródott állami zöld főhatóság kriminális működési viszonyai nem sértik-e az alaptörvény, illetve az aarhusi egyezményt.

A Fidesz továbbra is védi a zöldhatóság vezetőjét

2013. június 3.

Hírek

Egyetemi diplomája sincs a zöldhatóság vezetőjének? Meghiúsult az OKTVF főigazgatójának parlamenti számonkérésére tett kísérlet: a kormányoldal összezárt Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin mögött. Pedig nem sikerült eloszlatnia a doktori címének eredetét és az egyetemi végzettségét övező homályt, szakmai életrajzát pedig többszöri kérésre sem hozták nyilvánosságra, mert „nem közérdekű adat”.

Zöldhatósági anomáliák – piaci iszonyok

2013. április 26.

Hírek

Egyre több bírságot szed be és egyre vitathatóbban működik a környezetvédelmi főfelügyelőség, amelynek a közérdekű adatok közzététele sem erőssége.

Rémálom a zöldhatóságnál. Tolnainé, negyedik menet

2013. április 17.

Hírek

A Nemzeti Adatvédelmi Hatósághoz fordult Jávor Benedek beadvánnyal az országos zöldhatóság tájékoztatási gyakorlatának törvénysértő gyakorlata miatt. Annak kivizsgálását kéri Péterfalvi Attilától, hogy a hatóság eleget tesz-e törvényi kötelezettségeinek a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatala kapcsán.

Rémálom a zöldhatóságnál III. És így tovább a csillagokig…

2013. április 15.

Hírek

Folytatja a zöldhatósági helyzetről szóló sorozatát Jávor Benedek. Legutóbb Tolnainé üzleti életútját mutatta be, a Magyar Kubai Mgtsz-től a Nyerges-féle szolnoki körhöz való kapcsolódásig. Most azt a politikai pályát követi végig, amely végül a főfelügyelőség igazgatói székébe repítette Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalint.

Rémálom a zöldhatóságnál II.

2013. április 8.

Hírek

Tolnai Jánosné Dr. Szatmári Katalin, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség főigazgatója zavaros ügyeiről igen komoly vihart kavartak az elmúlt napokban. Jávor Benedek újabb adatokkal állt elő.

Kiborul végre a zöldhatóság bilije?

2013. április 2.

Hírek

Szakmai alkalmatlanság, korrupció, hivatali hatalommal való visszaélés, mutyizás, a hatósági munka szabotálása. Többek között ezek szerepelnek az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség működésével kapcsolatos – már több szerkesztőséghez eljuttatott – névtelen levélben, melyet Jávor Benedek hozott nyilvánosságra. Az országgyűlési képviselő Fazekas Sándor minisztertől, és az érintett Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalintól vár válaszokat. A… Tovább »