Áttörést hozna az EP-választáson a zöldpárti közös lista

2023. szeptember 7.

Hírek

A legfontosabb zöld javaslatok széleskörű, 76 és 96 százalék közötti támogatásra számíthatnak a választók között, a magyar polgárok negyede tartja magát (részben) zöldnek, a két zöld párt közös listája 7 százalékra számíthatna egy most vasárnapi EP-választáson, és legalkalmasabbnak tartott vezetői Jávor Benedek és Ungár Péter lehetnének.

A ma kezdődő 315 milliárdos atlétikai VB a magyarok felét sem érdekli

2023. augusztus 19.

Hírek

Az elszálló kiadások miatt csak a földkerekség leggazdagabb városai vállalják a terheket, illetőleg azok az autokráciák, amelyek számára a presztízs és az önnön nagyság igazolása ( és a mutyigyanús, túlárazott beruházás) előbbre való, mint egyéb jóléti intézkedések. Mészáros Lőrinc kaszál, mi nyögjük.

A magyarok döntő többsége nem kér az akkumulátorgyárakból

2023. június 7.

Hírek

A magyarok közel kétharmada, 62%-a nem ért egyet azzal, hogy Magyarországon új akkumulátorgyárak épüljenek, és leginkább attól tartanak, hogy az üzemek veszélyes anyagokkal fogják szennyezni a környezetet. Ez derül ki abból a friss közvéleménykutatásból, amelyet a Greenpeace megbízásából készített a Policy Solutions elemző intézet és a ZRI Závecz Research április végén-május elején.

Az EMLA egy magyarországi klímaperhez kér segítséget.

2023. április 8.

Hírek

A Környezeti Jog és Managment Egyesület (EMLA)  munkája során sok mindenkinek segít jogi tanáccsal, jogi képviselettel környezeti ügyekben. Most ők kérnek segítséget! Egészen pontosan 5-10 percet és egy kis figyelmet. A céljuk, hogy ezzel a közvéleménykutatással megalapozzon egy magyarországi klímapert.

A budapestiek többsége nem engedné vissza az autókat a Lánchídra

2023. január 11.

Hírek

A december közepén részlegesen átadott útpályát most csak a buszok, a taxik és a biciklisek használhatják, és a 21 Kutatóközpont és a Medián közös kutatásának eredményei szerint a budapestiek többsége egyet is ért ezzel a döntéssel. Az alacsony iskolai végzettségűek inkább “autósbarátabbak”.

A magyarok túlnyomó többsége nem akarja, hogy elégessük erdeinket

2022. augusztus 30.

Hírek

“A magyar társadalom elsöprő többsége elutasítja, hogy a kormány a fakitermelés könnyítésével kezelje az energia-veszélyhelyzetet” – derül ki a Greenpeace Magyarország megrendelésére a Policy Solutions és a ZRI Závecz Research által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Erős környezetvédelmet várnak a magyarok a kormánytól

2022. április 21.

Hírek

A magyarok több mint 90%-a elvárja a mindenkori kormánytól, hogy a természet- és klímavédelem ügyét kiemelt fontossággal kezelje, és lakóhelytől függetlenül döntő többségük úgy gondolja, hogy minden kormányzati ciklusban önálló környezetvédelmi minisztériumra lenne szükség hazánkban – derül ki a WWF Magyarország friss kutatásából.

Nem műbalhé a műanyagügy

2022. február 26.

Hírek

Ha nem követel személyes erőfeszítéseket, támogatjuk az egyszer használatos műanyagok használatának visszaszorítását – derül ki az Ipsos tegnap nyilvánosságra hozott, nemzetközi felméréséből. A 28 országban, több mint 20 ezer fős mintán végzett kutatás a felnőtt lakosság egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatos véleményét vizsgálta.