A rovat kizárólagos támogatója

A Környezeti Jog és Managment Egyesület (EMLA)  munkája során sok mindenkinek segít jogi tanáccsal, jogi képviselettel környezeti ügyekben. Most ők kérnek segítséget! Egészen pontosan 5-10 percet és egy kis figyelmet. A céljuk, hogy ezzel a közvéleménykutatással megalapozzon egy magyarországi klímapert.

Az EMLA Egyesület egy a környezetvédelmi jog és a környezeti management kérdéseivel foglalkozó non-profit társadalmi szervezet, amely munkáját országos, európai és nemzetközi szinten végzi. Egyesületünk fő tevékenységei közé tartozik a közérdekű környezetvédelmi jogi tanácsadás és jogi képviselet, a környezetjogi kutatás, szakértés és oktatás, valamint környezeti management projektek lebonyolítása. Az EMLA alapító tagja a Justice and Environment-nek, a The Access Initiative-nek és tagja a European Environmental Bureau-nak és a Nuclear Transparency Watch-nak. Az Egyesület által létrehozott EMLA Alapítvány a környezeti oktatásban tevékenykedik.

Az EMLA most azt kéri, hogy segítsetek nekik egy kutatásukban, amiben azt vizsgálják, hogy milyen a lakosság klímatudatossága. A céljuk, hogy ezzel a közvéleménykutatással megalapozzon egy magyarországi klímapert.

A kérdések itt érhetők el >>>

Klímaper indul Romániában, miközben az EU-ban és a hágai Nemzetközi Bíróságon is egyre többen követelik a klímacélok betartását
Rendkívül hír, hogy április 10-én indul Romániában az első, civilek által kezdeményezett, bátran történelminek és precedensnek nevezhető klímaper a kormány ellen. Ehhez kapcsolódóan európai és nemzetközi áttekintést is adott a másfélfok a most zajló legfontosabb klímaperekről.

Lásd még:
Perelhető-e a kormány a klímaváltozás miatt?
A klímaper gyűjtőfogalom: olyan peres eljárásokat jelöl, amelyek „egyrészt a hiányzó, illetve nem kellőképpen ambiciózus kibocsátáscsökkentési intézkedések meghozatalát kívánják kikényszeríteni a jogalkotótól, másrészt a klímaváltozás okozta károkért való felelősség megállapítását célozzák”

Az utolsó esély: klímaper 
Egyre több országban jogi eszközökkel tennék fenntarthatóvá a rövid távra optimalizáló politikát. Idehaza a hatalom (külföldi) gazdasági érdekekért áldozza fel a jövőt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás