Ne hagyja annyiban!

2019. december 6.

Hírek

Azoknak, akiket érdekel a szűkebb lakókörnyezetük állapota, esetleg az ország környezeti problémái, de azt tapasztalják, hogy sem információt nem kapnak, sem a döntéshozatalba nem tudnak beavatkozni – készített az EMLA Egyesület egy rövid, közérthető összefoglalót a jogorvoslati jogokról.

A környezetügy helyzetében is Európa szégyene lettünk

2019. november 19.

Hírek

A jogszabályok száma olyan ütemben növekszik, hogy szinte lehetetlen követni és betartani őket – panaszkodnak a honi vállalatok. Bár világszerte – így Magyarországon is – számos törvény és más szabályozás születik a környezetvédelem területén, ezek gyakorlatba való átültetése nem valósul meg hatékonyan. A szabályok pedig önmagukban sajnos nem javítanak a környezet állapotán.

Teljesen betiltanák a hulladékégetést

2018. december 14.

Hírek

Helyezzék hatályon kívül a környezet védelmének általános szabályairól szóló, immár több mint 20 esztendős törvénynek azt a részét, amely a települési önkormányzatok képviselő-testületei számára lehetővé teszi, hogy helyi rendeletekkel részben eltérjenek a hulladékégetés általános tilalmától.

Igazságügy és természetvédelem – XII. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia

2019. április 04. - 2019. április 05.

Helyszín: Kecskemét

Programok

A Magyar Biológiai Társaság Természetvédelmi és Ökológiai Szakosztálya, a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Tagozatával, és az MTA Ökológiai Kutatóközponttal együttműködésben tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciát.(MTBK) A konferencia ezúttal a természetvédelem és az igazságügyi eljárások határterületét öleli fel, illetve az ezzel foglalkozó igazságügyi, természetvédelmi szakértői szakma kihívásait igyekszik… Tovább »

Bándi Gyula a környezeti felelősség hathatósabb érvényesítéséért

2017. december 10.

Hírek

A jövő nemzedékek szószólója, Bándi Gyula a környezet állapotának javítása, a veszélyes szennyezések megelőzése, illetve gyors elhárítása érdekében jogalkotási és jogszabály-módosítási kezdeményezéssel kívánja elősegíteni a környezeti felelősség hatékonyabb érvényesülését.

Partnernek lenni

2014. június 30.

Hírek

A helyi viszonyokat érintő településfejlesztési- és rendezési eszközök megalkotása, elfogadása a település képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik. Mit tehetnek mégis a civilek? A nyilvánosság részvétele a településfejlesztési és településrendezési eljárásokban. A Kalas György írta, az Ökológiai Stúdió, Győr által gondozott brosúra elektronikusan itt tölthető le.

Partnernek lenni…

Kiadványok

A helyi viszonyokat érintő településfejlesztési- és rendezési eszközök megalkotása, elfogadása a település képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik. A nyilvánosság részvétele a településfejlesztési és településrendezési eljárásokban.

Szeméthegy a szomszédban

2014. június 8.

Hírek

2014. január 1-jén lépett életbe az a rendelkezés, amely a települési jegyzőt jelöli ki környezetvédelmi eljáró hatóságként azokban az esetekben, amikor egy ingatlanon ellenőrizetlen körülmények között helyeznek el hulladékot. Mi a teendő? A greenfo zöld jogászászának tanácsa.