Kilátás a panel ablakából

2019. február 21.

Hírek

Egy lakótelepen nem csak szürke és unalmas lehet a vizuális környezet! Érdemes a szépségeket is észre venni. Emlékeznek még az első magyar teleregényre? A Szomszédokat Gazdagréten forgatták. Itt fotózott Bajomi Bálint, akinek képeit vándorkiállításon nézhetik meg.

Helló röfik! Lakótelep 30 ezer malacnak

2018. május 20.

Hírek

Komplett lakótelep épült Kínában csak sertéseknek. Az emeletes épületekben nemsokára akár évi 800 ezer disznó is születhet. A gigateleppel a növekvő lakossági igényt akarják kielégítése, de a koncentrált termelés komoly állat- és humánegészségügyi kockázatokat is jelenthet. Mi lesz pl., ha egy migráns eldob egy szendvicset?

Gondban a győri tavak

2016. augusztus 6.

Hírek

Győr – amellett hogy a folyók városának hívják (már régen nem az) – több tóval is rendelkezik. A Reflex Környezetvédő Egyesület lakossági panasz alapján helyszíni bejárást és állapotfelmérést végzett az Adyvárosi és a József Attila lakótelepeken található három csapadékvíz-tározó tónál.

Kérdéses nagyberuházások Őrmezőn

2012. június 10.

Hírek

Nem tudni, hogy a 4-es metró kelenföldi végállomása kapcsán évek óta tervezett új csomópont, P+R parkolók és irodaházak közül mi és hogyan fog megvalósulni – derült ki az Őrmezei Közakarat Egyesület kerekasztalán.

Zöld Tömb kampányév az élhetőbb lakótelepekért

2011. október 4.

Hírek

A projekt a XI. kerületi lakótelepi iskolákban tanuló diákok és a lakótelepeken élő családok életvezetésének alakításához, életmód-változtatásához kínál fenntarthatósági szempontú jó gyakorlatokat – az élhetőbb, zöldebb és közösségibb városi közvetlen környezet igényének felkeltése, a hulladékcsökkentési módok, az anyag- és energiatakarékosság, valamint a tudatosabb fogyasztás és öko-háztartás kialakításának területén.