Újabb értelmetlen tudományellenes pénzpazarlás

2018. december 18.

Hírek

Megszületett a kormányhatározat arról, hogy vidékre költözhet a Természettudományi Múzeum, melynek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem terjeszkedése miatt kellett mennie eddigi helyéről.

Mégsem kap 300 milliárdot a balatoni fejlesztés

2016. július 8.

Hírek

A kormány egyik új határozatában döntött a turizmusfejlesztési célra felhasználható európai uniós források összehangolásáról, amelynek részként visszavonta a tavalyi, 300 milliárd forintos, balatoni fejlesztésekről szóló határozatát – derült ki a Magyar Közlöny tegnap megjelent 101. számából.

Kevesebb lesz a természetvédelmi alapbírság

2013. szeptember 22.

Hírek

Csökken a természetvédelmi alapbírság, és a telek tulajdonosának a nyilatkozata nélkül a jövőben nem kezdődhet el az építés – egyebek mellett ezeket a szabályokat tartalmazza a Magyar Közlöny legújabb számában megjelent kormányrendelet.

Civilizált országokban megbecsülik az államigazgatást

2012. január 16.

Hírek

Egyre veszélyesebbé, kiszámíthatatlanabbá válik országunk az államigazgatás leépítése következtében – állapította meg kilenc zöld szervezet. Az egyébként sem igazán erős népegészségügyi, építésfelügyeleti, fogyasztóvédelmi, növényvédelmi, környezet- és természetvédelmi szervek már amúgy is komolyan erodálódtak.

Környezetvédelem – vízügy: 236:14

2012. január 12.

Hírek

Több mint 6700 álláshely szűnik meg a közszférában a kabinet döntése értelmében. A Vidékfejlesztési Minisztériumtól és intézményeitől 742 embernek kell távoznia, ezen belül az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség és a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségektől 236 dolgozónak.