2020 a szokásosnál jóval melegebb évünk volt

2021. január 11.

Hírek

A szokásosnál jóval melegebb, a csapadék mennyisége alapján átlagos év volt 2020 Magyarországon – állapította meg az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzésében.

Évről évre romló osztályzatot kap éghajlatvédelemből Magyarország

2020. december 8.

Hírek

Tovább romlott Magyarország helyezése a legfrissebb Éghajlatváltozási Teljesítési Mutatóban (Climate Change Performance Index), amelyet tegnap hoztak nyilvánosságra Bonnban. Az Orbán-kormány a “nagyon gyenge” kategóriába küldte hazánkat, a két évvel ezelőtti 42. helyről mára az 50. helyre csúsztunk vissza.

2019 rekord meleget hozott Magyarországon

2020. január 10.

Hírek

A tavalyi volt a legmelegebb év 1901 óta Magyarországon – állapította meg elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az első 10 legmelegebb év közül 8 az ezredforduló utáni évek közül került ki. A melegedés mértéke a múlt század elejétől 1,3 fok, ami a globális melegedés mértékét is meghaladja némileg.

Térképen a magyar ökoszisztémák

2019. november 12.

Hírek

Elkészült Magyarország ökoszisztéma alaptérképe, amely az ország természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli. Bár a térképet elsősorban nyilván szakemberek fogják használni, a térkép online mindenkinek elérhető.

Ébresztő Viktor! Túl szeretnénk élni!

2019. július 3.

Hírek

Az Orbán- kormány globális szempontból is hatalmas károkat okozott azzal, hogy megtorpedózta az uniós klímasemlegességi célt. A magyar politikusok még mindig szovjet módon gondolkodnak az energiáról, ezért egy szemléletbeli vasfüggöny épül az ország nyugati határán. Pedig a klímaváltozás hatásaira már évtizedekkel ezelőtt el kellett volna kezdenünk felkészülni.

Családok éve? Gyorsabban fogy a magyar

2019. május 29.

Hírek

Növekedett a természetes fogyás 2019 első három hónapjában, miután 4,3 százalékkal kevesebb gyermek született és 1,6 százalékkal többen haltak meg az előző év azonos időszakához képest, közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Magyarország 2018-as éve elég siralmas

2018. december 29.

Hírek

Az év vége a nagy számvetések szokványos ideje, ebből az alkalomból Magyarország nevében is végzett egy összegzést az index: megnézte, hogy szerepeltünk idén különböző listákon és mutatószámokban. A helyzet nem túl rózsás.

Magyarország jobban teljesít – túlsúlyban :(

2018. október 13.

Hírek

A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének, és világszinten is a negyedik helyen állnak – közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) az OECD legfrissebb jelentését idézve.

Tovább nőtt a magyar légszennyezettség

2018. május 12.

Hírek

Tavaly nőtt a hazai szállópor-szennyezettség – derül ki a szaktárca Népszavának küldött, amúgy erőfeszítéseiket ecsetelő nyilatkozatából; az alaptalan magabiztosság a jelek szerint a környezetvédőkön túl az EU-t se hatja meg.