A sárgabarack háromnegyedét elvitte a hőingadozás és a fagy

2023. július 13.

Hírek

Tavasszal a kajszitermesztők számára az elképzelhető legrosszabb időpontban volt fagy, ennek most már látszanak is a kárai – csupán 7-8 ezer tonnára becsülik az idei termést, ami a jó évjáratok átlagának 20-30 százaléka.

Az Alföld nagy részén már most gond az aszály

2023. május 13.

Hírek

Szélsőségesen alakult az időjárás az elmúlt hetekben, az Alföld nagy részén május elejére már gondot okozott az aszály a mezőgazdaságnak – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tegnap közzétett összesítésében.

Az Orbán-kormányok és a kémiai biztonság – Toxikológiai űrutazás

2022. február 4.

Hírek

Destruktív politikába szállt be az Orbán-kormány, akadályozná a vegyszerszabályok szigorítását – A mérgező anyagok használatának kontrollját és csökkentését szolgáló módosítást hackelnék meg – írta tegnap Hargitai Miklós a Népszavában. Darvas Béla ökotoxikológus prof. gondolatai a témában.

A halloweeni nem sütőtök! Akár mérgező is lehet

2019. október 24.

Hírek

Egyre népszerűbb ősszel a sütőtök fogyasztás és október végén a halloween-tök faragása, ugyanakkor míg az előbbiek finom csemegék, addig a dekorációs célra szánt tökök közül nem mindegyik ehető és már kis mennyiségben is komoly rosszullétet okozhatnak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Gazdálkodjunk okosan zöldfelületeinkkel! – NAK konferencia | Green City – a tervezés, a kivitelezés és a fenntartás lehetőségei

2019. április 05.

Helyszín: CONSTRUMA kiállítás (Hungexpo, 1101 Budapest, Albertirsai út 10.), F pavilon, RUBIN konferenciaterem

Programok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Green City (Zöldebb Városokért Nonprofit Kft.) a 21. századi zöldfelület-gazdálkodásra fókuszáló konferenciát rendez a CONSTRUMA kiállításon, mely a NAK a témában szervezett hatrészes „roadshow”-jának második állomása. A NAK célja, hogy a rendezvénnyel alkalmat teremtsen a dísznövénytermesztők és az önkormányzatok közötti kapcsolat, együttműködés létrehozására és… Tovább »

Ma még nem vehetnek termőföldet a cégek, de már nem sokáig

2019. január 5.

Hírek

Hamarosan beindulhat a termőföld teljes fideszes és zöld bárós lerablása. Tragikus valósággá válhat Ángyán József professzor évekkel ezelőtti jóslata a magyar agrárium “dél-amerikanizálódásáról”. Egyre nagyobb tulajdon koncentráció kontra egyre nagyobb szegénység és jobbágysors. A családi kis/közepes gazdaságok helyett Csányi, Orbán (Mészáros) , stb. uradalmak.

Megszűnik a földpiac, gyakorlatilag bevezetik a hatósági árat

2018. december 18.

Hírek

Erősen vitatható körülmények között a múlt héten megszavazta az Országgyűlés a földforgalmi törvény módosítását is. Ezzel hatósági ár veszi át a termőföldforgalomban a piac helyét – vélik agrárszakemberek. Szerintük ez a jogszabály, ha az államelnök aláírja és hatályba lép, tökéletesen szakmaiatlan és végrehajthatatlan.