Lefejezték paks2 vezérkarát is

2022. szeptember 10.

Hírek

Menesztették az igazgatóságot Paks II projektcégénél, Orbán egykori tanára és a Honvéd egyik befektetője került a testületbe. Az új blokkok építéséért felelős cég vezérigazgatója az Eximbanktól érkezett. Ennyit a szakértelemről.

A paksi mór

2022. szeptember 9.

Hírek

Süli János személyében már a második elvitathatatlan hozzáértésű „belsős” szakember távozik a paksi bővítés parancsnoki posztjáról. Ha azt vesszük, hogy nyolc éve írták alá a szerződést az oroszokkal, nem is tűnik soknak. Az évszázad legnagyobb beruházásából így lett az évszázad csődje.

Illés Zoltán: Paks 2 sosem fog üzemelni

2022. július 13.

Hírek

A környezetpolitikában kétféle stratégia valósítható meg: egyrészt a kompromisszumokra törekvő, másrészt a természeti erőforrásokat szabadon kiraboló politika. A jelenlegi magyar kormány ez utóbbit alkalmazza bármiféle természetvédelmi érdek figyelembevétele nélkül – mondta Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár a Klubrádió Reggeli személy című műsorban.

Bármit mondanak a zöldek, a kormány rendíthetetlenül atomfüggő

2022. június 26.

Hírek

Az Orbán- kormány elkötelezett amellett, hogy a paksi atomerőmű üzemidejét meghosszabbítsák – mondta a technológiai és ipari miniszter. Palkovics László az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatójával folytatott egyeztetés után az atomerőműben tartott sajtótájékoztatón kijelentette: meggyőződtek arról, hogy az üzemidő-hosszabbításnak minden feltétele adott.

Paks jól tejel – a baráti körnek

2022. június 23.

Hírek

Nagyvonalúan, a májusban jelentett 10,7 százalékos rekordinfláció feletti mértékben emelték meg az új atomerőművi blokkok beruházására létrehozott Paks II. Atomerőmű Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak a tiszteletdíját a közelmúltban.

Orbán bőségesen kitömi feleslegessé vált minisztereit is

2022. május 17.

Hírek

30 milliós végkielégítést kap a két tárca nélküli miniszter. Nem távoznak üres kézzel azok a miniszterek, akik nem kapnak szerepet az új Orbán-kormányban. 4 ilyen politikus van, akik 6 havi illetményükkel búcsúznak. A külügyminisztériumnál dolgozik tovább Süli János távozó paksi bővítésért felelős miniszter.

Egyre kisebb az esélye, hogy a Roszatom bővíti Paksot

2022. április 10.

Hírek

Aszódi Attila, az Orbán-kormány korábbi, bővítésért felelős államtitkára úgy véli, ugyan még létrejöhetnek az új blokkok az eredeti tervek szerint, ám nem tudni, milyen szankciókat hozhat az Európai Unió. Most látszik igazán, hogy mekkora problémát jelent Magyarország függése az orosz földgáztól.