Duna-gate botrány 2?

2021. március 20.

Hírek

Pilismaróti ügy. Jelenleg is zajlik. Hogyan lehet a civil kurázsit kifárasztani egy igazi Dunakanyar kérdésben? Hát így. Most elmondom. A Pilismaróti külszíni sóderbánya ügy rá a példa.

Visszavonták a pilismaróti kavicsbánya engedélyét

2020. augusztus 28.

Hírek

Visszavonta a Pilismarótra tervezett kavics- és homokbánya környezetvédelmi engedélyét, egyúttal elutasította a társaság engedély iránti kérelmének kiadását a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal – tette közzé honlapján a település.

Rétisas fiókákat gyűrűztek a Pilisben

2018. június 2.

Hírek

Sikeresen meggyűrűzték a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészet területén tavasszal kikelt rétisas fióka párt. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) szakemberei által irányított program során a két fiatal tojó egyedi azonosítókat kapott, amik lehetővé teszik későbbi megismerésüket, és életútjuk megfigyelését.

Kirepültek a pilismaróti rétisas fiókák

2017. július 17.

Hírek

Tavasszal örvendetes dolog történt a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetének területén: rétisaspár rakott fészket egy, a Dunától néhány kilométerre fekvő, háborítatlan völgyben. Most pedig örömmel adhatunk hírt arról, hogy a sikeres fészkelést követően kirepültek a kiköltött rétisas fiókák.

Elfoglalták műfészküket a pilisi fekete gólyák

2016. április 14.

Hírek

Március elején a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai műfészekkel pótolták a Pilismaróti Erdészet területén immár harmadik éve fészkelő fekete gólya pár fészkét, amely az előző télen leszakadt. A közös akció sikeresnek bizonyult, ugyanis a fekete gólyák április elején elfoglalták új, immár időtálló otthonukat.

Pilismaróton időtálló fészekkel várják a fekete gólyát

2016. március 7.

Hírek

Két éve a pilismaróti erdészet területén fekete gólya pár rakott fészket. Azóta 7 fióka cseperedett benne, de sajna az építmény elpusztult. Az erdészek most műfészekkel várják az igen félénk, védett madarakat.

Visszatértek a Pilisbe a fekete gólyák

2015. április 12.

Hírek

A Magyarországon csak kis állományban fellelhető, fokozottan védett fekete gólya számára kiváló fészkelő helyül szolgáltak a pilisi erdők, ugyanis az – immár visszatérő vendégként látott – gólyapár az idei költési szezonra is a Pilisi Parkerdő területén telepedett le.

Átadták a Miklós-deák-völgyi tavak gátrendszerét

2014. március 29.

Hírek

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróton átadta a Miklós-deák-völgyi tavak vizes élőhelyének gátrendszerét. A vizes élőhely rekonstrukciójára 90 millió forintot fordítottak, a beruházás egy 240 millió forintos természetvédelmi program része.