Csendben elsunnyogták a recski sárlavinakárosultaknak Orbán által ígért fél milliárdját

2024. március 22.

Hírek

Semmi nem lesz az 500 milliós támogatásból, amit Orbán Viktor ígért a recski bányakárosultaknak. Ugyan erről semmilyen hivatalos levelet nem kapott a polgármester, úgy véli, elég egyértelmű a helyzet, miután a támogatáshoz szükséges okirat eddig nem született meg. A Belügyminisztérium nem cáfolta a faluvezető szavait, az MR Lakásalapnál pedig helytállónak nevezték, amit mondott.

Recskre is rátelepülne a NER polip

2023. január 18.

Hírek

Kósa Lajos ügyvédjének érdekeltségébe tartozó cég nyithat bányát Recsken. A lakosság a munkagépek zaja által szerzett tudomást a bányanyitásról. Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy Recsken, a lakosság megkérdezése nélkül nyithat bányát egy kormányközeli vállalkozás, a lakott területtől 250 méterre.

Ki fogja lenyúlni a recski arany- és rézvagyont?

2015. november 14.

Hírek

Nagyon sürgős lett az államnak kiválasztani tanácsadót a világ tizedik legnagyobb rézérckészletét és úgy 50 tonna aranyat rejtő recski bányák újrahasznosításához. Három munkanap alatt vajon ki tud minden papírt, igazolást előteremteni? Ez is a november 1-jén hatályba lépett szigorúbb közbeszerzési törvény előtti kiírás, mi más?