Stadionország a középmezőnyben didereg

2021. január 6.

Hírek

Több mint félmillió olyan ember él Magyarországon, aki nem tudja kellőképpen felfűteni az otthonát leginkább két tényező, a pénztelenség és a lakóingatlan energetikai helyzete miatt. Uniós szinten a bolgároknál a legrosszabb a helyzet.

Nagyon magas a magyarok lakhatási szegénysége

2019. december 10.

Hírek

Étkezésre és lakhatásra költenek a legtöbbet a magyar háztartások. Az elmúlt 10 évben lassan, de folyamatosan nőttek a magyar háztartások élelmiszerre fordított kiadásai, a több mint 18 százalékos aránnyal bőven az uniós átlag fölött vagyunk – írja a 24.hu a EuroStat friss statisztikája alapján.

Íme a fideszes rezsicsúsztatás

2018. május 8.

Hírek

Hiába adják Európa egyik legalacsonyabb árán a gázt és az áramot nálunk, ha a fizetések is alacsonyak. Kétszer annyit költ a fizetéséből rezsire egy magyar háztartás, mint egy osztrák.

Elbuktuk a rezsiharcot

2015. augusztus 23.

Hírek

A magyar kormány kapitulációjával zárulhat a rezsiháború Brüsszelben. Itthon viszont nem adja fel a harcot a Fidesz, ami csak a 2018-as választásokig 100-130 milliárd forintot emészthet fel

Áramárak 1996-2015 – sajtóbeszélgetés

2015. február 24.

Helyszín: Budapest, Só utca 6.

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk az Energiaklub “Sok vagy kevés? – Áramárak 1996-2015“ című sajtóbeszélgetésére, melynek témája: A lakossági villamosenergia-árak változása 1996-2015 között.

Bedőlt a rezsicsökkentés a kéménybe

2014. május 31.

Hírek

Többszörösen ráfizettük már a rezsicsökkentésre. Az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követően hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás, közölte Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke.

Visszamenőleges hatályú állami rezsinövelés

2014. április 12.

Hírek

A francia államtanács hatályon kívül helyezte azt a kormányrendeletet, amely 2 %-ra korlátozta a lakossági elektromos áram árának emelését, s arra kötelezte a kormányt, hogy visszamenőleges hatállyal emelje meg a háztartások rezsijét. A döntés azért vált szükségessé, mert az állam veszteségesen adta el az áramot a lakosságnak.

Ennyi a nagy rezsiharc története

2014. február 28.

Hírek

Orbán Viktor, a rezsiháború vezénylő tábornoka három egymást követő évben az inflációt jócskán meghaladó mértékben növelte a magyar emberek rezsijét. Így 2012 végére több mint 19 %-kal voltak magasabbak a lakosság rezsikiadásai, mint hivatalba lépésekor.

Permanens rezsiforradalom – hulladékba fulladunk?

2014. február 5.

Hírek

Egyre több a működési zavar a hulladékos közszolgáltatás terén. Tavaly már a katasztrófavédelmet kellett bevetni, több helyen kényszerszolgáltatót kellett kijelölni, mert nem sikerült közszolgáltatót találni a közbeszerzések során. Az idei költségvetésbe már komoly összeget kellett betervezni a bajba jutott szolgáltatók bevételeinek kompenzálására. Mindezek ellenére Illés Zoltán szavaiból egy sikertörténet rajzolódik ki, és töretlen a szándék… Tovább »