Így varázsoljuk állatbaráttá a kertünket!

2023. július 28.

Hírek

A kertünk nemcsak a mi pihenőhelyünk, hanem sok hasznos állatnak is otthont adhat. Ha szeretnénk, hogy a kertünkben madarak, beporzó rovarok, sünök és más kisállatok éljenek, akkor érdemes néhány dolgot figyelembe vennünk a kert kialakítása során. De hogyan alakíthatjuk ki úgy a kertünket, hogy ezek az állatok is jól érezzék magukat benne? A továbbiakban ehhez… Tovább »

Hasznos ötletek, melyekkel állatbaráttá tehetjük a kertünket

2022. április 8.

Hírek

Ahhoz, hogy a kertünket a beporzó rovarok, a madarak és sünök számára is otthonos környezetté alakítsuk, csak néhány egyszerű tanácsot kell megfogadnunk. Ha így teszünk, egyrészt tehetünk egy keveset a biodiverzitás megőrzése érdekében, másrészt a megfigyelés örömével is gazdagodhatunk.

Rovarszállók Budafok-Tétényben

2022. április 2.

Hírek

Az elmúlt hónapokban a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület ülésein megfogalmazódott a beporzók problémája, támogatásuk igénye, ezért rovarszállók készítését, majd telepítését készítettük elő. A cél főleg a figyelemfelhívás, a tudatformálás, és példaadás, hogy minél több közösségi helyen, parkban, kertben, vagy akár magán területeken is álljanak rovarhotelek.

Insectenhotel – egy hotel a rovaroknak

2019. május 5.

Hírek

A forró holland nyarak egyvalamiben biztos nem emlékeztetnek az otthoni élményeinkre: nem kínoznak éjjel a szúnyogok, nem szállnak be a legyek, nem zümmögnek méhecskék és az autó szélvédőjéről sem kell szinte semmilyen döglött rovarmaradványt lemosni. Tulajdonképpen örülhetnénk is ennek a kényelemnek, de hosszú távon természetesen semmi jót nem jelent, hogy Hollandiában a rovarok nagy része… Tovább »

Kutató közösségi kert Bécsben

2014. május 11.

Hírek

Gyümölcsfák, zöldségágyások, méhek és csigák uralják mostantól a bécsi Karlsplatzot, ahol 2000 négyzetméteres közösségi kertet hoztak létre. A szabadon látogatható Karls Gartenben kutatják a légszennyező anyagok hatásait is.