Világrekorder lehet az idei parlagi sas költés

2021. július 6.

Hírek

Az MME az illetékes nemzetipark-igazgatóságok természetvédelmi őrszolgálatával az elmúlt 3 hétben végezte a parlagisas-fészkek közös éves ellenőrzését. A PannonEagle LIFE projekt keretében zajló munka során országosan 137 fióka kapott egyedi ornitológiai jelölőgyűrűt, közülük három pedig műholdas nyomkövetőt is.

A 2019 januári sasolás mérlege

2019. február 6.

Hírek

Az MME a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve januárban 16. alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását. Íme a 2019. évi XVI. Országos és Pannon-régiós Sasleltár összesített adatai.

Sasolj sasokat a hétvégén!

2019. január 9.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve immáron XVI. alkalommal szervezi meg az Országos Sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását 2019. január 11-13. között.

Íme a kibővült 2018. évi Országos Sasleltár

2018. február 1.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve idén januárban 15. alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok számlálását. Az Európai Unió által támogatott PannonEagle LIFE projekt keretében idén először a környező országok természetvédelmi szervezetei és szakemberei is csatlakoztak a kezdeményezéshez, így most először készült el a Kárpát-medence téli… Tovább »

7000 focipályánként egy parlagi sas

2017. január 25.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együtt januárban 14. alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását. Most összesítették az idei sasolás eredményeit – elkészült a 2017. évi XIV. Országos Sasleltár.

Na ezt sasold meg! A hétvégén rendezik az idei sasszinkront

2017. január 12.

Hírek

Holnaptól/péntektől vasárnapig rendezi meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület partnerszervezeteivel együttműködve a Magyarországon telelő ragadozómadarak éves megszámlálását célzó, Országos Sasszinkron elnevezésű programját.

Országos Sasleltár: ismét megszámolták a halálos csőröket.

2016. január 28.

Hírek

Az MME a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve idén januárban 13. alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását. Az egy időben történő megfigyelések miatt „sasszinkronnak” nevezett számláláson ismét rekordszámú, 421 felmérő vett részt országszerte, és növekedett a megfigyelt terület nagysága is.

A XII. Országos Sasleltár eredményei

2015. január 29.

Hírek

Az MME a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve január 16−18. között 12. alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását. Az egy időben történő megfigyelések miatt „sasszinkronnak” nevezett kezdeményezésen rekordszámú, 394 felmérő vett részt országszerte.

XII. Országos Sasszinkron

2015. január 8.

Hírek

Az MME Ragadozómadár-védelmi Szakosztálya és Monitoring Központja a HELCION LIFE programmal, nemzetipark-igazgatóságokkal és civil szervezetekkel együttműködve 2015. január 16-18-a között immár XII. alkalommal szervezi meg az Országos Sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását. Önt is várják szombaton az első SAS NAP – ra.