Itt az idő a változásra!

2021. november 15.

Hírek

Túléltünk egy újabb klímakonferenciát, melynek eredményességét ma még csak abban mérhetjük le, hogy szerény számítások szerint a Glasgow-t megjárt repülőút során négyszáz repülőgép 13 ezer tonna szén-dioxidot juttatott a légkörbe, többet, mint amennyit 1600 skót lakos egy évben.

Horthy és Kádár után most Semjén a fővadász

2021. október 21.

Hírek

A vadászati világkiállítás a Kádár-rendszer nagy eseményét idézte meg, és joggal: a vadászat akkor, és most is jórészt a politikusok privilégiuma. Vadászatai alapján felrajzolható az elit térképe és kapcsolatrendszere, és ha az űzött vadak felől nézzük, úgy tűnik, a politikai fordulatok ellenére a történelmünk a lényeget tekintve ugyanarról szól. A vadászat zárt, úri sport, amit… Tovább »

Szabadon engedték a vadászati (ál világ) kiállítás tokhalait

2021. október 15.

Hírek

Haltelepítéssel ért véget az Egy a Természettel Vadászati és Természeti (ál világ) kiállítás, melynek díszlet tokhalai Budapestnél kerültek a Dunába. Ide természetes úton aligha jutnának föl a tengerről, a Vaskapu zsilipje miatt.

Hol épült ki a vadászati hazugsággyár? – Agancsfesztivál

2021. szeptember 30.

Hírek

Más foglal le jelenleg, mint az úrvadászlobbi, amiről szerintem írtam eleget. Egy konferenciát szervezek, ami a környezetünk szennyezőiről szól és annak hatásáról a velünk együtt élő állatokra. Teljesen neutrális az, hogy a számomra fogyaszthatatlan kiállítást sokan vagy kevesen látják. Darvas Béla vélemény cikke.

A vallástudós beolvasott a vadászatról baromságokat beszélő KDNP-elnök Semjénnek

2021. szeptember 29.

Hírek

Miután Semjén egy olyan kormánynak a tagja, amely kormány törvényalkotói munkásságában is előszeretettel hivatkozik Isten kinyilatkoztatott szavának Bibliába foglalt szent hagyományára (lásd például család, szexuális orientáció stb.), emlékeztetném a vadászó miniszterelnök-helyettest, hogy volt a Biblia elején egy ember, valószínűen olvasott róla valahol, ha máshol nem, egy képes vagy kifestő Bibliában egészen biztosan, aki vadász volt.

Lőpor, vérszag, erekció

2021. szeptember 28.

Hírek

Az éjszakába nyúló lapzárták után olykor kukákat borogató vaddisznók mellett visz az utam hazafelé. Némelyik akkora, mint egy dodzsem (nem a kuka; a disznó) – nem rám fenik a fogukat, de azért meg szoktam várni, amíg elvonulnak. A jelenlétük, ugyanúgy, mint a Budapesten kóborló szarvasoké, azt jelzi, hogy a vadászati érdekből túlszaporított vadállomány nem fér… Tovább »

TaxiNERmia, “Tömjén Zsolt” álszent zöldítése és ökoterroristák elleni szónoklata

2021. szeptember 26.

Hírek

Egy a természettel? Taxidermia (halott állatok preparálása) és trófeák faltól falig. Közpénz milliárdok az új fideszes hobbi vadászklikk legitimizálására. A keresztény fővadász Semjén Zsolt szomorú, mert az emberek egyre kevésbé akarnak vadászni. Tegnap nyílt meg az 50 milliárdból felújított budapesti Hungexpon az Egy a természettel c. Nemzetközi Vadászati és Természeti (ál Világ) Kiállítás.  „Kevesek hobbija… Tovább »

Az agrárminiszter szerint a vadászok a legaktívabb természetvédők

2021. augusztus 24.

Hírek

Teljességre törekvéssel jellemezte az egy hónap múlva nyíló vadászati (un.világ) kiállítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Ami a költségeket illeti, ez igaz is lehet, hiszen jelenleg már 70 milliárd fölött jár a kormányzati presztizs beruházás. „Ahol betiltották a vadászatot, ott romlik a vadállomány”, és nincs elég pénz az orvvadászok elleni védekezésre, az ott élők sem érdekeltek a… Tovább »

Nyílt levél Semjén Zsolthoz

2020. október 25.

Hírek

Ferenc pápa az elmúlt napokban újra felhívta a figyelmet arra, hogy a COVID-19 válság egy még nagyobb globális kihívásra világított rá: a társadalmi- és környezeti válságra. A kormány az elmúlt tíz évben szétverte a környezetvédelmi intézményrendszert, és a KDNP hallgat. És minden zöld területen hallgat.