A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 444.hu

A híres/hírhedt vadász, Semjén Zsolt általánosügyi miniszterelnök-helyettes előterjesztésére ma egy állami állatvédelmi alapítvány, a “Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” létrehozásáról szavazhat a parlament. A haveri kormányközeli alapítvány osztaná az állatvédelemre szánt forrásokat.

A javaslat preambuluma szerint “az Országgyűlés az állatvédelmet minden magyar állampolgárt érintő közös társadalmi ügynek tekinti”, ezért az állatvédelem “fejlesztésével és népszerűsítésével kapcsolatos feladatok hatékony ellátása érdekében, továbbá az állattartás felelősségének tudatosítása céljából alapítvány jön létre”.

Az alapítvány a törvény alapján tájékoztató portált működtet majd, szakmai konferenciákat koordinál, országos kommunikációs és érzékenyítő kampányokat és állatvédelmi pályázatokat bonyolít és felügyel, tudatosítja az állatvédelem fontosságát a fiatal generációkban, ösztönzi az állatvédelmet népszerűsítő tudományos és oktatási tevékenységet, feltérképezi a nemzetközi gyakorlatok adaptálásának lehetőségét a hazai állattartási kultúra fejlesztése érdekében, valamint ezentúl ez az alapítvány osztja majd ki az állami támogatásokat az állatvédelemmel foglalkozó, amúgy már létező civil szervezeteknek.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője szerint már azt is cinikus gesztusnak értékeli, hogy a javaslatot az egzotikus állatok megölése érdekében még helikopteres utazásokat is elfogadó Semjén Zsolt nyújtotta be. Szerinte amúgy pont nem egy kormányközeli alapítvány beiktatása hiányzott a magyar állatvédelemnek, sokkal hasznosabb lenne, ha a pénzeket az állam közvetlenül utalná az állatvédelemmel foglalkozó, a túlélésükért küzdő civil szervezeteknek.

“Az LMP nem támogatja a Fidesz-közeli alapítvány létrehozását, és követeli, hogy az erre szánt állami forrásokat a valódi állatvédő szervezetek kapják meg közvetlenül” – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Via 444.

A Párbeszéd szerint a Semjén Zsolt által kezdeményezett, Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, amely eleve csak 2024-ben kapna pénzt a működésre, és a javaslat szerint szakmai konferenciákat szervez és az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével foglalkozik, egyelőre inkább egy újabb közpénzekkel kitömött pénznyelő alapítványnak tűnik, mintsem valódi megoldásnak az égető problémákra. A kormányzati online kérdőívekkel nem tudják az állatvédők az egekbe szökött rezsiszámláikat kifizetni!

Nyitókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke beszédet mond az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál megnyitóján a pákozd-sukorói arborétumban 2019. szeptember 7-én. MTI/Bodnár Boglárka

Kapcsolódó anyagok:

Áder után most Varga Juditot zöldítenék egy alapítvánnyal

Ma van az állatok világnapja. Közalapítványok helyett valódi állatvédelmet és az állatvédő civil szervezetek érdemi támogatását!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek