Így asszisztál a kormányhivatal a kínaiak környezetszennyezéséhez

2024. június 11.

Hírek

Egy Debrecenbe települt kínai cég a csatornába folyatta a szennyezett vizet – csak a választás után tette közzé a a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal jelentését. Akkugyáras polgármesterek: akiket elhajtottak a választók és akiket megtartottak.

Gigantomán természetpusztító fideszes ámokfutás Zemplénben is

2024. április 3.

Hírek

A borsodi település beírná magát a rekordok könyvébe, itt épül ugyanis a világ leghosszabb gyalogos kötélhídja. Világrekordernek szánt 4 milliárdos kötélhíd alatt csupaszították le a hegyet Sátoraljaújhelyen. Ismét bebizonyosodott, hogy természetpusztító  a kiemelt beruházásokról szóló törvényi rendelkezés.

Nem bűncselekmény, hogy a gödi akkugyár egy ideig engedély nélkül működött

2023. december 29.

Hírek

Az ügyészség kimondta, hogy a gödi Samsung-gyárnak mindent szabad. A minap látott napvilágot az a dokumentum, miszerint a főügyész megszüntette a nyomozást a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedély nélküli működésének ügyében, egyidejűleg meg is adta a hiányzó dokumentumot 2033-ig.

A lélegeztetőgép-mutyi résztvevői a soroksári vegyianyagelosztó körül

2023. november 13.

Hírek

Miközben 12 milliárd forintnyi fölöslegesen és méregdrágán beszerzett lélegeztetőgép még mindig egy raktárban porosodik, ahogyan a Párbeszéd – ZÖLDEK ezt néhány napja bemutatta, az ügyletet bonyolító kör újabb sötét üzlet, a tervezett soroksári vegyianyagelosztó körül bukkant fel!

Akkucella tesztelő és megsemmisítő üzem épülhet a 14 millióra megbírságolt iváncsai kormánymutyis akkugyár mellé

2023. november 9.

Hírek

Elég nagy titokban, de újabb akkumulátoripari beruházásra kapott engedélyt a Fejér megyei kormányhivataltól a dél-koreai tulajdonú SK On Hungary Kft., vette észre az Átlátszó. A cég korában 80 milliárd forintos állami támogatással épített elég komoly botrányokat kiváltó akkugyárat, ahol korábban többen rosszul lettek  szabálytalanul tárolt veszélyes anyagok miatt.

Íme a legújabb védett láp irtó természetromboló giga orbáni ingatlanmutyi

2023. október 19.

Hírek

Kétkerületnyi titokzatos vállalkozási területet jelölt ki egy mostani kormányhatározattal megfejelt kormányrendelet törvény által védett lápokon, a Pesti-síkba benyúló turjánvidéken. Mi lesz most, mi lehet most? Erősebb-e egy kormányrendelet a törvénynél? Miért nem készült hatásvizsgálat? Ennek járt utána a Telex.

Már százmillió eurónál tart az orosz bóvli metró kártérítési per

2023. szeptember 20.

Hírek

A metróper négy éve indult el a Fővárosi Törvényszéken, de még mindig csak a perfelvételnél tartanak. Messze még a vége. Százmillió euró a tét, a BKV már az eredeti beszerzési ár csaknem felét követeli a 3-as metró bóvli kocsijait gyártó orosz cégtől.

Kisajátítva – Az elmutyizott mórahalmi VI. körzet földjei

2023. szeptember 19.

Hírek

Csaknem félmillió eurónyi uniós pénzt nyert Mórahalom önkormányzata még 2015-ben egy víztározó megépítésére. Az önkormányzat ki is ásatta az egy méter mély, 14 hektáron elterülő gödröt. Azonban a Halászkai Közösségi Víztározónak csak a nevében van víz. Pedig az unió arra adta a pénzt, hogy a Homokhátságon – amelyet már 2020-ban félsivataggá minősített az ENSZ –… Tovább »