Orbán válságkezelése: elszegényedőben is több jut a sportra

2023. január 11.

Hírek

Lerohadó egészségügy, szétvert oktatásügy, szinte már mindenben Európai sereghajtójává züllesztette Orbán hűbérgyarmatát, de azért még harmincmilliárddal többet szán sportra a kormány a benyújtott költségvetéshez képest.

Parazitokrácia – két vélemény a kötcsei találkozó margójára

2022. szeptember 12.

Hírek

Kezdjük ott, hogy a kötcsei találkozóra alapvetően autós újságíróknak érdemes lemenni. Az egyébként tündérszép falu, ilyenkor egy napra szabadtéri autóskiállítássá válik, a somogyi löszbe vájt kis utcákban ott csillognak a fideszes illetékes elvtársak, főispán urak, kormánypropagandisták legújabb szerzeményei; a luxusmercik, BMV-k, Audik szélvédőin törik meg a koraőszi napsütés.

A sportrendezvények pro és kontrája

2021. február 21.

Hírek

„A sport ereje képes megváltoztatni a világot” – mondta a Dél-afrikai Köztársaság egykori Nobel-békedíjas miniszterelnöke, Nelson Mandela, a 2000-es Laureus World Sports Awardson előadott beszédében. Mandela kijelentése helytálló: a sport számos jelentős globális társadalmi történés esetében vált a vélemény, vagy éppen a szolidaritás kinyilvánításának egyik fontos csatornájává. De milyen szerepet tölt be napjaink egyik legaktuálisabb… Tovább »

A tökéletes időpont, hogy elkezdj sportolni: MOST

2020. december 16.

Hírek

A koronavírus-járvány terjedése sajnos hazánkban is felgyorsult, és Európa több országához hasonlóan mi is kénytelenek vagyunk bezárkózni. Ennek eredményeként az élet számos területén korlátozásokat vezettek be, ami bizony a sportolási lehetőségeinket is leszűkítette. 

Hogyan segíthet a sport a környezetünkön?

2020. február 22.

Hírek

A sportnak kiemelt szerepe és funkciója van a társadalmunkban. A fizikai aktivitás elősegíti a jó egészséget és nem csak a társadalmi kapcsolatteremtésre ad lehetőséget, hanem az intenzív élmények megélésére is. Azonban maga a sport és a sporttevékenységek jelentős károkat okozhatnak mind a természetben, mind a környezetben.

Az úszás jótékony hatásai

2019. október 8.

Hírek

A testünkre gyakorolt pozitív hatásait tekintve az úszás az egyik legjelentősebb sportág. Mivel az úszás nemtől, kortól, edzettségi szinttől, de még időjárástól függetlenül is szabadon végezhető, mindenki élhet az előnyökkel, amelyeket ez a sportág nyújtani tud.

Olimpia vs. mélyszegénység

2016. február 19.

Hírek

A Fidesz és a baráti üzleti körei nyomják az olimpiai álmokat, hiszen nagyot lehet szakítani az eddig szinte mindenhol a rendező országnak csak ráfizetéses ötkarikás sportmutyit. Százmilliárdokat már most elszórnánk, pedig az olimpia még sehol. Intő előjel, hogy a 2017-es budapesti vizes-vb költségei egy hónap alatt nőttek a duplájukra, pedig még egy csavart sem hajtottak… Tovább »

Fagyilkolással a vizes világbajnokságért

2015. június 4.

Hírek

Napok óta vágják ki a 40-50 éves platánokat és nyárfákat a Dagály Fürdő területén. A tömeges fakivágásnak valószínűleg köze van a 2017-es vizes világbajnokság egyik helyszínéül szolgáló uszoda építkezéséhez.