Egyetemi lidércfények – Legyél te is agrárfatalista (butacsirke-verseny)

2020. október 17.

Hírek

Miközben kormány és ellenzéke az egyetlen látványosan ellenálló, a SzFE ügyét habosítja, aközben az ország készülő ’megaegyeteméről’ a Szent István Egyetemről nyár óta nem jelent érdemi hír (lásd pl. Kenesei István ÉS cikke), pedig augusztus 1-től lépett be ez a konglomerátum az integráció folyamatába. Az országot valóban csak a színészmesterség érdekli, és a folyamatosan lepusztuló… Tovább »

A gyomirtó szerek jolly jokere, a glifozát tényleg mindent visz?

2020. szeptember 12.

Hírek

Haszonnövényeink és állataink védelme érdekében jelenleg globálisan 3 millió tonna peszticidet használunk fel évente. Magyarországon 2018-ban 26,5 ezer tonna növényvédő szer került forgalomba, melyek 40%-a gyomirtó, 27%-a gombaölő, 16%-a talajfertőtlenítő, 8%-a rovarölő szer volt. Ökotoxikológiai bepillantás a növényvédő szerek kártyapaklijába.

Ne csak mozizzon a hétvégi V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon

2019. május 22.

Hírek

2019. május 24-26. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál a gödöllői Alsóparkban. A régió legnagyobb filmes, természet- és környezetvédelmi tematikus rendezvényén a Szent István Egyetem három kara is képviselteti magát, szemléletformáló, interaktív programokkal színesítve a kiállítók forgatagát.

Dr. Palkovics László a Szent István Egyetem rektora

2018. november 6.

Hírek

Új rektor vezeti a Szent István Egyetemet 2018. november 1-től, Dr. Palkovics László megbízása 5 évre szól. Tőzsér János eddigi rektor megbízása 2018. október 31-én járt le. Palkovics László eddig a Budai Campus rektorhelyettesi, valamint a Kertészettudományi Kar Növénykórtani Tanszék vezetői és oktatói feladatait látta el az Egyetemen.

Zöld Ipari Innováció program: az eddigi eredmények biztatóak

2016. december 8.

Hírek

Norvégia nem tagja az Európai Uniónak, de egy megállapodás révén hozzájárul az európai összetartozást növelő (azaz kohéziós) törekvésekhez. Az ország az Európai Gazdasági Térségen (EGT) és a Norvég Alapon keresztül támogatja a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek csökkentését a térségen belül. A Norvég Alap 2009-2014-es finanszírozási periódusának egyik magyarországi programterülete a Zöld Ipari Innováció program, melynek… Tovább »

Innovatív módon használják újra a vasat és az alumíniumot

2016. november 8.

Hírek

A Norvég Alap HU09 Zöld Ipari Innováció programjának keretében az utóbbi években 37 projektet támogatott Magyarországon, közel 22,9 millió euró összértékben. 2016. október 27-29-én nemzetközi konferencián számoltak be a résztvevők az eredményekről, majd két Miskolc közeli üzemet látogattak meg egy tanulmányút keretében. Beszámoló – I. rész.

Szent István Egyetem és a Wessling Hungary Kft. rendezvényére

2015. június 09.

Helyszín: Gödöllő, Páter Károly u. 1

Sajtótájékoztatók

A Szent István Egyetem tisztelettel meghívja a Szent István Egyetem és a Wessling Hungary Kft. közötti Stratégiai Együttműködési Megállapodás ünnepélyes aláírására.

Szent István Egyetem és a MOHOSZ rendezvénye

2015. június 10.

Helyszín: Gödöllő, Páter Károly u. 1

Sajtótájékoztatók

A Szent István Egyetem tisztelettel meghívja a Szent István Egyetem és a Magyar Országos Horgász Szövetség közötti Stratégiai Együttműködési Megállapodás ünnepélyes aláírására.

Vadrózsa és galagonya gyűjteménnyel gazdagodott Gödöllő

2015. június 4.

Hírek

I. Rózsa- és galagonya-konferencia a Kárpát-medencében címmel kétnapos nemzetközi tudományos tanácskozás zajlott a Szent István Egyetemen, Gödöllőn. A konferencia alkalmával rózsa és galagonya gyűjteménnyel gazdagodott a helyi védettséget élvező botanikus kert.