Tíz éven belül eltűnhetnek a tigrisek

2019. január 20.

Hírek

Howard Jones, a Born Free vadvédelmi alapítvány vezérigazgatója szerint nehéz elképzelni egy olyan világot, amelyben nincsenek tigrisek, ha azonban nem cselekszünk, hamarosan megélhetjük.

Nepál a tigrisvédelmi mintaország

2018. szeptember 24.

Hírek

Nepálban alig tíz év alatt megduplázódott a vadon élő tigrisek száma, ezzel pedig a Természetvédelmi Világszervezet (WWF) szerint meglehet az első olyan ország, ahol sikerül ezt a kitűzött célt elérni.

Kazahsztán vadon élő tigrist akar

2017. szeptember 9.

Hírek

Az asztanai Expo 2017-en kötött együttműködési megállapodást Kazahsztán és a WWF, melynek értelmében csaknem 70 évvel kiirtása után újra meghonosítják a vadon élő tigrist Kazahsztánban.

Július 29 a Tigrisek Világnapja

2016. július 29.

Hírek

A Tigrisek Világnapján a WWF a tigristenyésztő központok vizsgálatát és a kereskedelmi célú tigrisfarmok haladéktalan bezáratását sürgeti Ázsia szerte. A természetvédelmi világszervezet hazai irodája szerint mindannyian tehetünk a tigrisekért!

Végre nőtt a szabad tigrisek száma

2016. április 12.

Hírek

A WWF Delhiben, a Nemzetközi Tigris Fórumon (Global Tiger Forum) hozta nyilvánosságra, hogy hosszú évek óta először nőtt a szabadon élő tigrisek száma. A jelenleg becsült 3890 példány jelentős elmozdulást jelent a 2010-ben becsült 3200-tól, de további előrelépésre van szükség.

Etetőpontos tigrisvédelem

2015. november 13.

Hírek

Oroszország keleti részén a fenyőmagok és makkok hiánya miatt éheznek a vaddisznók és a szarvasok. Ez meglehetősen rossz hír a szibériai tigriseknek. A WWF most kukoricával száll be a nagymacskák védelmébe.

Bhután a tigrisvédelem élmezőnyében, de…

2015. július 31.

Hírek

A Tigrisek Világnapja alkalmából Bhután bejelentette, hogy országuk 103 tigrisnek ad otthont, ami jelentős növekedést jelent a korábban becsült 75 példányhoz képest. Ennek ellenére a WWF figyelmeztet a válságos délkelet-ázsiai helyzetre, ahol a tigrisek kihalása az egész régióban fenyegető veszély. Északkelet-Kínában szarvasokat tenyésztenek és nevelnek tigriseknek.

Átfogó tigrisszámlálás kellene Délkelet-Ázsiában

2015. május 31.

Hírek

Az orosz kormány által közzétett adatok szerint mintegy 540 egyedre nőtt az amuri avagy szibériai tigrisek egyedszáma az ország területén az utóbbi 10 évben. Átfogó tigrisszámlálásra lenne szükség a délkelet-ázsiai országokban is.

Becsajosították Giot, a ritka tigrist

2015. május 10.

Hírek

Párt kapott a Nyíregyházi Állatparkban élő szumátrai tigris hím. A nőstény a nemzetközi fajmegmentési tenyészprogram keretében Hollandiából érkezett a nyírségi állattársához.

Hálózattal az orvvadászat ellen

2015. február 6.

Hírek

A világ vadon élő tigrisei hanyatló populációinak otthont adó 13 ország ma egy katmandui orvvadászat ellenes konferencián megegyezett egy információcserén alapuló hálózat létrehozásában, hogy felvehesse a harcot a csempészekkel.