Bedöntötte az egyik japán erőművet a rekord hőhullám

2022. július 1.

Hírek

1875 óta, mióta elkezdték feljegyezni a hőmérsékleti adatokat, sosem volt még olyan meleg júniusban Japánban, mint idén, emiatt tegnap váratlanul leállt egy erőmű az országban, az üzemeltető megmagyarázhatatlan műszaki problémákra hivatkozott, így emberek tízmilliói maradhatnak áram nélkül a tokiói hőségben.

München, Tokió, és Bécs a legélhetőbb városok

2018. július 5.

Hírek

Az életminőséget vették alapul. Arra jutottak, hogy 2018-ban München a világ legélhetőbb városa, második Tokió, míg a harmadik Bécs. A listára 25 város fért fel, Budapest nincs köztük.

Így zöldítenék a tokiói olimpiát

2017. február 3.

Hírek

Régi mobilok alkatrészeiből csinálják az aranyérmeket a tokiói olimpiára, így a japánok két legyet üthetnek egy csapásra: házhoz jönnek a nemesfémek, és még a környezetet is védik az érmek elkészítésénél.

A sport a japánokat is elbolondítja

2015. december 26.

Hírek

Bemutatták a tokiói olimpiai stadion új terveit. A szuperstadionból favázas aréna, de még így is drága lesz. Japánban számít a köz véleménye.

Nagyszabású sugárzásmérés Japánban

2011. június 17.

Hírek

A japán főváros önkormányzata a fukusimai atombalesetet követően kiterjedt sugárzásmérést kezdett szerdán Tokió parkjaiban, iskolai udvaraiban és más helyszíneken, hogy az így kapott adatokkal megnyugtassák a gyermekeikért aggódó szülőket. (Fotó: Chris 73 / Wikimedia Commons)