Az egyszerre drága és olcsó a tömegközlekedés messzemenő következményei

2024. március 10.

Hírek

Az elmúlt hetekben a Pest megyei vármegyebérlet kiterjesztése kapcsán elég sok szó esett az olcsó tömegközlekedésről, az olcsóság pozitív és negatív hatásairól. De olcsó-e a tömegközlekedés? Ez valójában attól függ, hogy bérlettel vagy jeggyel utazik valaki. A bérletalapú tömegközlekedés olcsó, sőt egyre olcsóbb, a jegyalapú kirívóan drága. És ennek messzemenő következményei vannak.

Lánchíd: nyerjen a közlekedők többsége!

2022. november 15.

Hírek

Kinek lenne jó, ha a Lánchíd a múltban megszokott formájában kerülne vissza a főváros közlekedési rendszerébe? A válasz nem nehéz, hiszen van tapasztalat bőségesen: senkinek. A felújítás előtti állapot ugyanis egy igazi „túlterheléses támadás” volt, amivel mindenki vesztessé vált.

Nem lett egyértelmű sikersztori sem az olcsó német bérlet, sem a luxemburgi ingyenes tömegközlekedés

2022. július 22.

Hírek

Egyelőre meglehetősen ambivalens tapasztalatok gyűltek össze az ingyenessé vagy nagyon olcsóvá tett országos tömegközlekedéssel Nyugat-Európában. 2020 márciusában Luxemburg, majd idén nyárra Németország döntött a teljes hálózat jegyárainak elengedése, illetve jelentős mérséklése mellett, amit mindkét országban változóan fogad a lakosság és a szakma.

Filléres bérlettel népszerűsítik a német tömegközlekedést

2022. május 22.

Hírek

A német törvényhozás felsőháza véglegesen jóváhagyta azt a 2,5 milliárd eurós tervet, amely szerint a nyárra 9 eurós országos havi tömegközlekedési lehetőséget kínálnának. A Bundesrat jóváhagyta, így a háromhavi támogatott bérlet június 1-jétől lép életbe.

Jogellenesen tették ingyenessé a tömegközlekedést Baján

2022. május 8.

Hírek

A bajai önkormányzat hiába döntött úgy, hogy a helyiek ingyen használhatják a tömegközlekedést, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM ) szerint ez jogellenes. A minisztérium két hónapos határidőt szabott a helyzet megoldására.

Január 1-től Baján és Egerben is díjmentesen buszozhatunk

2022. január 1.

Hírek

2022. január 1-től Egerben és Baján is díjmentessé vált a helyi autóbuszos közösségi közlekedés igénybevétele: a Bács-Kiskun megyei település közgyűlése december közepén döntött arról, hogy közvetlen kijelöléssel a jelenlegi szolgáltatót, a Volánbusz Zrt.-t bízza meg a helyi személyszállítási feladatok ellátásával a 2022. január 1. és 2022. december 31. közötti  időszakra vonatkozóan, a szolgáltatás használata pedig… Tovább »

Ingyenes lesz jövőre az egriek városi tömegközlekedése

2021. december 8.

Hírek

Történelmi léptékű eredménynek nevezte Mirkóczki Ádám polgármester, hogy a megyeszékhelyek közül elsőként Egerben teszik ingyenessé a helyi tömegközlekedést az egri lakcímkártyával rendelkezőknek.