Elszálltak a költségek a palackozott ásványvíznél. Tovább nő a drágulás

2022. július 17.

Hírek

Az elmúlt időszakban igen megemelkedtek a gyártás, a szállítás és a termék-előállítás egyéb költségei, melyek az ásványvízgyártást jelentősen befolyásolják. Az energiaárak emelkedése miatt drasztikusan felment a műanyag ára is, valamint a PET-palack, a csavarzár, és a címkék költsége, és nem utolsó sorban a munkabéreké – közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség elnöke.

Januártól a papír helyett a műanyag közé kell dobni a kombi dobozokat

2022. január 2.

Hírek

Budapesten idén a tejes/gyümölcsleves kartondobozokat (vagyis a kombi, javarészt tetrapak-csomagolást) a kevert csomagolási hulladékok közé, vagyis a sárgafedelű kukákba kell gyűjteni, a kékfedelű kukákba ezen túl kizárólag csak tiszta papírhulladék gyűjthető. Töltse le, nyomtassa ki, és tegye ki lépcsőházába plakátunkat!

Nem igaz, hogy a cukrozott üdítőktől hízunk?

2019. május 1.

Hírek

A Nottinghami Egyetem kutatócsoportja 1300 4-10 éves brit gyerek étkezési szokásait vizsgálta 2008 és 2016 között étkezési napló alapján – írja a The Independent.

Jelentősen csökkentik az üdítők cukortartalmát

2018. június 15.

Hírek

Durva változás jön a magyar üdítőkben – ezt mindenki megérzi. A hazai üdítőital-gyártók – a magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként – cukorcsökkentési vállalásokat tettek.

Betegre hízlalják a multik a fejlődő országok lakosait is

2017. szeptember 17.

Hírek

A világon ma több az elhízott, mint az alultáplált ember. A túlsúly szorosan összefügg az előre gyártott élelmiszerek, a cukrozott szénsavas üdítőitalok fogyasztásával. A multicégek nyerészkednek a harmadik világ elhízottjain.

Mobiltelefonnal az elhízás ellen?

2016. január 11.

Hírek

Ingyenes mobilalkalmazás használatára buzdítja az Angol Közegészségügyi Szolgálat a szülőket: az applikáció a termék vonalkódját leolvasva grafikán mutatja meg, hány kockányi a cukortartalma.

Le a cukros üdítőkkel!

2014. június 7.

Hírek

Az USA-ban 2000-ben született lányok 38, a fiúk 33 százaléka lesz cukorbeteg, vagy pre- diabéteszes. Amerika hadat üzen a cukros víznek.