Orbán nukleáris ámokfutása

2024. március 26.

Hírek

Mindannyiunk érdeke a nukleáris energia túszul ejtésének megelőzése a geopolitikai konfliktusoktól – nyilatkozta Orbán Viktor. A miniszterelnök Brüsszelben arról is beszélt, hogy a magyar elektromos áram közel felét nukleáris erőmű állítja elő, amely az elektromosáram-szükséglet mintegy harmadát fedezi.

A félelemkeltés leghatékonyabban a tudatlanságra alapozható.

2023. június 20.

Hírek

A kormány tagjai és vazallus újságíróik naponta többször elmondják, hogy nyugati országok urántartalmú lőszereket adnak Ukrajnának, ami “atomháborúhoz” és “sugárzáshoz” vezet. Emberek, ez marhaság, és a tudatlanságot kihasználó aljas hazugság.

Három mecseki uránfúrás lesz

2016. július 27.

Hírek

Július elején elindította a Mecsekben az első geológiai kutatófúrását a Magyar Urán Bányászati Zrt. a 2018 márciusáig érvényes, uránásványokra vonatkozó engedélye alapján. A társaság az idén még egy, majd a jövő év elején várhatóan egy harmadik, az előzőkhez hasonló mintegy ezerméteres mélyítést végez.

Terroristák célkeresztjében a belga atomerőmű

2016. március 26.

Hírek

Nukleáris riasztást hirdettek a hatóságok Belgiumban, miután holtan találták egy atomerőmű biztonsági őrét, akinek a belépőkártyája is hiányzott. A hatóságok még nem erősítették meg, de a Derniere Heure belga újság mai száma szerint a reptéri és metrós robbantásokat elkövető el-Bakraoui testvérpár radioaktív bomba összerakását is tervezte.

Élet hatszáz bánya árnyékában

2015. augusztus 14.

Hírek

A Dél-afrikai Johannesburg legendás bányavidék volt egykor. Ma 600 elhagyott bánya veszi körül a várost, és ezek hulladéka mérhetetlen károkat okoz.

A korrupció Paks II-nél is biztonsági kockázat

2014. november 12.

Hírek

A Roszatomnál politikai indítékokat sejtenek amögött, hogy az Egyesült Államokban a közelmúltban őrizetbe vették az orosz állami atomenergetikai konzorcium egyik leányvállalatának amerikai cégvezetőjét korrupció gyanújával. Bármi is a mostani eset tényleges oka, a Roszatom korrupciós ügyeinek könyvtárnyi irodalma van

Az FBI letartóztatta a Rosatom amerikai leányának vezérét

2014. november 3.

Hírek

Az Egyesült Államok bejelentése után az orosz nagykövetség is megerősítette, hogy Vadim Mikerint, a TENAM Corporation vezérét összeesküvés és korrupció gyanúja miatt Washington külvárosában letartóztatta az FBI.

Elszállt a mecseki szén és urán – vége az energiaálmoknak?

2014. október 28.

Hírek

Leállította magyarországi urán- és szénprojektjeit az ausztrál Wildhorse Energy – értesült a Napi.hu. A cég a kutatások felfüggesztésével igyekszik megőrizni készpénztartalékait. Így ilyen irányú tevékenység hónapok óta nem is zajlik a hazai területeken.

Új generációs orosz fűtőanyag Pakson

2014. október 2.

Hírek

Októberben a paksi atomerőműben megkezdik az új, második generációs orosz fűtőanyag használatát, és így átállnak a 15 hónapos fűtőanyagciklusra a harmadik blokkban – jelentette be az orosz Szövetségi Atomenergia Ügynökség (Roszatom) nukleáris fűtőanyagot gyártó vállalata, a Tvel.

Betenne Pécsnek a bodai atomhulladék-tároló

2014. február 23.

Hírek

Évtizedek óta lehetséges helyszínként jön számításba az atomhulladék végső eltárolására a baranyai Boda község, az alatta található kőzet miatt. Kóbor József, az LMP pécsi képviselője szerint a kőzettel szemben vannak kétségek, és a tervezett uránbányászattal együtt a tároló negatívan érintené Pécset és környékét.