Felfedezték az éppen kihaló teknősfajt

2019. február 13.

Hírek

Német, vietnami és magyar kutatók a teknősök egy további faját azonosították Észak-Vietnamban és Kínában, ez a foltos lágyhéjú teknős, azaz a Pelodiscus variegatus. Sajnos a kihalás fenyegeti.

Brutális tigris-vágóhídra csaptak le Prágában

2018. november 21.

Hírek

Még a sokat látott kommandósok is rosszul lettek attól a látványtól és bűztől, ami abban a prágai istállóban fogadta őket, ahol nagymacskákat tartottak, vágtak le, nyúztak és főztek meg egy orvkereskedő hálózat tagjai- írta a 444.hu.

Összeomlolhat a globális hulladék-újrahasznosítás rendszer

2018. november 8.

Hírek

Az évtizedekig sikeresnek tűnő globális szelektív hulladék gyűjtési és -újrahasznosítási rendszer súlyosan megrendült idén, miután a korábban a legnagyobb papír- és műanyaghulladék-vásárlónak számító Kína 2018 elejétől elutasította, hogy a Nyugat szemétlerakója legyen. A szállítmányok előtt pedig egyre több más ázsiai ország is sorra lezárja le határait.

Megmentenék a világritkaságot

2017. június 14.

Hírek

Az észak-vietnami mészkőhegyek jelentik a természetes élőhelyét a Magnolia grandisnak. Ez a világ egyik legritkább magnolia faja, amiből az illegális fakitermelés miatt kevesebb mint 120 maradt már csak a természetben.

Mi is az az éghajlatbarát mezőgazdaság?

2017. május 1.

Hírek

A FAO római központjában mutattak be néhány jó példát az országok arról, hogyan állunk az éghajlatváltozás jelentette kihívásokra adott válasszal a mezőgazdaságban. Íme néhány sikeres klímabarát mezőgazdasági megoldás.

1 millió dollárért vágtak ki egy védett fát

2017. március 28.

Hírek

1,1 millió dollárt (kb. 300 millió Ft.) fizetett egy ritka fáért és annak kivágási jogáért egy üzletember egy vietnami aukción. A Dalbergia tonkinensis sebezhetőként szerepel az IUCN, a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján.

A vietnámiak okosabbak Orbánéknál

2016. november 11.

Hírek

Elkaszálták a vietnami Paks II.-t, amit a feltörekvő ázsiai országban éppen úgy 2009 óta terveznek megépíteni, mint nálunk, éppenséggel pont orosz segítséggel. De a nemzetgyűlés most úgy döntött, hogy több szempontból sem éri meg nekik a projekt. Például azért, mert drágán termelné meg az amúgy igencsak szükséges áramot.

Vietnám a szén helyett a megújulókba fektet

2016. február 19.

Hírek

Az Orbán kormány a keleti nyitás jegyében példát vehetne Vietnámtól. Az ország miniszterelnöke bejelentette a tervezett új szénerőművek építésének felfüggesztését, amelyet az üvegházhatású gázkibocsátás mennyiségének csökkentésével és a megújulók ösztönzésének szükségességével indokolt.

Tömeges macskamészárlás

2015. február 7.

Hírek

Több ezer macskát mészároltak le. Az állatokat nem sokkal azután ölték le kegyetlenül, hogy megmentették őket:, mivel vietnámi éttermekbe szánták különleges csemegének, de szállítás közben megfertőzték egymást, így a hatóságok nem kegyelmeztek nekik.