Zöldek nélkül

2019. június 5.

Hírek

Jó harminc évvel a Kossuth téri, vízlépcső elleni nagy, környezetvédelmi tüntetés után a hazai zöldpolitika még mindig nem könyvelhet el igazi sikereket, sőt. Miközben a korábbinál nagyobb létszámú frakciót alakíthatnak az uniós zöldpártok, addig egyetlen magyar zöldpolitikust sem sikerült bejuttatni az új Európai Parlamentbe (EP). A hazai képviselőjelöltek közül ketten indultak zöld programmal, a Párbeszéd… Tovább »

Zöld haza – zöldpolitika

2017. november 4.

Hírek

A zöldek számos témája elhelyezhető a hazaszeretet narratívájában. A lokális gazdaságok támogatása, a biológiailag korrekt mezőgazdaság, a szelektív hulladékgyűjtés, a fogyasztóvédelem, a fenntarthatóság, a gyalogos- és biciklisbarát közlekedés mind a közösségi és lokális szemlélet alapján igazolható és érthető.

Zöld győzelem a litván választásokon

2016. október 24.

Hírek

A centrista Litván Gazdák és Zöldek Uniója (LGPU) pártszövetség nyerte meg a parlamenti választásokat Litvániában, 54 helyet szerzett meg a 141 fős parlamentben a tegnapi, második fordulóban leadott szavazatok majdnem 100 %-ának összeszámlálása alapján.

Letartóztatási parancs a Zöld Párt elnökjelöltje és alelnökjelöltje ellen

2016. szeptember 8.

Hírek

Rongálás és birtokháborítás miatt letartóztatási parancsot adott ki tegnap az amerikai Zöld Párt elnökjelöltje és alelnökjelöltje ellen egy bíróság Észak-Dakotában. A politikusok egy indián rezervátum alatt húzódó olajvezeték építési területén graffitiztek egy tiltakozó megmozduláson.

Az USA zöld elnökjelöltje lehet a mérleg nyelve?

2016. augusztus 7.

Hírek

Jill Steint választották az amerikai Zöld Párt elnökjelöltjévé a párt houstoni konvencióján. Utoljára 16 éve figyeltek az amerikaiak a Zöld Pártra, akkori jelöltjüknek az Al Gore-tól elvett szavazatai tették lehetővé George W. Bush győzelmét.