Elege lett az Európai Zöld Pártnak Ungár Péter LMP-jéből, felfüggesztik az együttműködést Vitézy támogatása miatt

2024. március 25.

Hírek

A pártcsalád szerint inkább Karácsony Gergely győzelmére van szükség az Európa-párti és demokrata erők térnyeréséhez. A Népszava szerint az európai pártcsalád február eleji kongresszusán feszült hangon vonták kérdőre az LMP-t Vitézy támogatása miatt. Vitézy szerint őt nem érinti az Európai Zöld Párt bejelentése.

Újabb fontos lépés a Természet-helyreállítási törvénnyel kapcsolatban

2024. március 1.

Hírek

Az Európai Parlament elfogadta a Természet-helyreállítási törvényt (Nature Restoration Law – NRL), abban a formában, amelyről az európai trialógus (az EU döntéshozó testületeinek hármasa: a Tanács, a Parlament és a Bizottság) megállapodott korábban. A jogszabály megszületésének folyamatában több mint 1 millió polgár, vállalkozás, tudós és nem kormányzati szervezet véleménye is tükröződik.

Orbán évértékelése: felértékelődött a zöld, vagy választási bullshit gyűjtemény?

2024. február 22.

Hírek

Ha a megújuló energiákból is lehet lopni, akkor miért blokkolják a szélenergiát? Az akkuipar állam az államban-miért, és hogyan teszi tönkre életterünket és iparszerkezetünket?  Orosz energiafüggés mindenáron? Európa akkuhulladék temetője leszünk? Milyen gazdája lesz a Mohu a katasztrofális hungarikum hulladékgazdálkodásnak? Zöldpárti kakasviadal: Párbeszéd kontra LMP. Miért kritikus zöld szempontból a júniusi EP választás? Merre tovább… Tovább »

Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK új társelnöke nyílt levélben hívta vitára Ungár Pétert, az  LMP társelnökét

2024. február 19.

Hírek

“Péter, ebben nincs semmi zöld és ezt te is pontosan tudod. Ez így csak a rothadó narancsra készülő fügefalevél susogása. Itt az ideje, hogy eldöntsd, melyik oldalon állsz, ezért hívtalak vitára. A rendszer elmúlt hetekben csak még nyilvánvalóbbá váló romlottsága – mely a köztársasági elnök és más prominens fideszes politikusok lemondáshullámában, majd a civilek által… Tovább »

Összenő, ami összetartozik. Az LMP a Fidesz trójai falova?

2024. január 8.

Hírek

Tarlós Istvánt lehet nem szeretni, de egy őszinte ember. Néhány napja kikotyogta, hogy Vitézy Dávid esetleges főpolgármester-jelöltsége az LMP és a Fidesz közös tervezgetésének az eredménye. Ez nem annyira meglepő, tekintve, hogy Rogán Antal és csapata a választási törvény teljes átírásától a hazug lejárató propagandáig számos trükköt bevetett már az ellenzék gyengítésének reményében.

A sejtelmes LMP – Lebegés a politikai (z)űrben

2023. december 11.

Hírek

A természet és -környezetvédelem ügye vajon az LMP Ungár Péter óta megváltozóban lévő, gyanúra okot adó politikája? Szerintem igen, hiszen ma az egyetlen, a területen önállóan működő pártszerű képződmény. Az akkumulátor-ügyek kivételével azonban szerintem semmi komoly nincs a környezet politikájuk fókuszában, s azt is igen dilettánsul művelik, a területen nyomuló civilszervezetek nem is kérnek belőlük.

Zöldpolitikát Magyarországon csak a Fidesszel szemben lehet csinálni!

2023. november 21.

Hírek

Orbán Viktor és politikai igazgatója Orbán Balázs szerint is különbséget kell tenni a zöld ideológia és a zöldpolitika között. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint pedig különbséget kell tenni a kormány által képviselt zöldrefestés és a szükséges zöld fordulat között. Önálló klímaügyi és fenntarthatósági minisztérium felállítását szorgalmazza az LMP.

Orbán nindzsakormánya nemet mond a zöld ideológiára, de igent a zöld energiára

2023. november 18.

Hírek

Orbán Viktor a Fidesz mai kongresszusán elmondott beszédében hosszan beszélt a zöldpolitikáról. A miniszterelnök szerint a kormány politikája az, hogy nemet mond a zöld ideológiára, de igent a zöld energiára. Beszédében kiállt az akkumulátorgyarmatosítás terve mellett, külön megnevezve azokat a településeket, ahol egyébként óriásiak a lakossági tiltakozások a szennyező gyármonstrumok ellen.