Putyin háborúja a kijevi állatkertet sem kíméli

2022. március 7.

Hírek

Horace, az indiai elefánt óriási füle és érzékeny hallása miatt annyira fél a robbanások hangjáról, hogy nyugtatót kell adni neki. Egy ember mindig együtt alszik a robbanások hangjától lesokkolt elefánttal.

Végleg bezárták a hírhedt pakisztáni állatkertet

2020. december 18.

Hírek

Az utolsó állatok is elhagyták tegnap az iszlámábádi főváros rosszhírű állatkertjét, így az iszlámábádi Marghazar Zoo-t végleg be is zárták. A létesítmény egy valóságos koncentrációs tábor az állatok számára.

Mi egy állatkert célja a 21. században?

2020. november 29.

Hírek

Több mint 3000 éve a kínai császárok már rendelkeztek állatkertekkel, melyeket akkor a Tudás Kertjének neveztek, de az ókori Egyiptomban is létrehoztak már parkokat az egzotikus állatfajok bemutatására, noha akkor még a mutatványos szórakoztatás volt az egyetlen cél. Mára jelentősen átalakultak az állatkertek funkciói, és hogy a zoológiai ismeretek elmélyítése mellett milyen egyéb céljai vannak… Tovább »

Megérkeztek Pécsre a vörös panda ikrek: Jázmin és Tara

2020. október 11.

Hírek

A vörös pandák világszerte ismert és közkedvelt állatfajnak számítanak, a gyönyörű, kedves és játékos jószágokat sokhelyütt imádják az állatkerti látogatók. Így lehet ez mostantól Pécsett is, hiszen egy ikerpár érkezett a városba egy franciaországi zooból.

Orrszarvú-bemutató nyílt a Szegedi Vadasparkban

2020. augusztus 31.

Hírek

Orrszarvú-bemutató nyílt tegnap a Szegedi Vadasparkban. A csaknem 180 millió forintos beruházás lehetővé teszi, hogy az intézmény bekapcsolódjon a ritka és veszélyeztetett indiai orrszarvúk (Rhinoceros unicornis) tenyésztésébe.

Megszületett az első szegedi zebra

2020. augusztus 26.

Hírek

Bár a zebrák nem számítanak a legnagyobb állatkerti ritkaságok közé, és a Szegedi Vadasparkban is régóta élnek. Eddig valahogy a csikóáldás elkerülte a dél-alföldi állatkertet, egészen augusztus 12-ig, amikor megszületett az első zebra. Dia az első hetet még a Zsiráf-házban töltötte, majd kiengedték a külső kifutóba, így már a látogatók is megtekinthetik a kis zebrát.

Fiatal zsiráfbika érkezett Szegedre

2020. június 19.

Hírek

Egy fiatal Rotschild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) érkezett a Szegedi Vadasparkba, a bikát néhány hét múlva a kifutóban is megfigyelhetik a látogatók – közölte Veprik Róbert igazgató. Az Irungunak elnevezett hím 2017 elején született a Fővárosi Állat- és Növénykertben.