Hirdetés

Milliárdokat mozgatott meg a kormány éjjel. Az éjjel megjelent kormányhatározat ismét jelentős forrásokat csoportosított át az idei költségvetésben. A nyertesek közt Rogán Antal köre, és a Nemzeti Sportközpontok is.
A Magyar Közlöny 8. számában jelent meg az a kormányhatározat, mely több, összesen négy előirányzatról vont el pénzeket és pántlikázta fel azokat. A kormányhatározat alapján

a rendkívüli tartalékból 4,9 milliárdot,
a gazdaságvédelmi programok sorról 5,3 milliárdot,
a Beruházás Előkészítő Alapból 0,5 milliárdot,
az Egészséges Budapest Program sorról pedig 1,1 milliárdot csoportosított át a kormány.

Az összesen megmozgatott 11,8 milliárd forintból a legtöbbet a Rogán Antal irányítása alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda kapott 4,1 milliárd forintot az alapkiadások fedezésére (személyi, dologi kiadások stb.). Jelentős forráshoz jutott a Pénzügyminisztérium is, 3 milliárd forintot kapott az egészségipari vállaltok versenyképességének javítására.

649 plusz 495 millió forint került átcsoportosításra a gyógyító-megelőző ellátás intézetei részére, a Nemzeti Sportközpontok pedig 310 milliót kapott.

Az Egészséges Budapest Program előirányzatról elvont 1,1 milliárd forint gyakorlatilag teljes egészében az MH Egészségügyi Központ dologi kiadásait fedezi a határozat értelmében.
Közel negyed-negyedmilliárdot kapott a Külgazdasági és Külügyminisztérium központi igazgatása, a kulturális, civil és nonprofit szervezetek, valamint a Klebelsberg Központ, valamint a közgyűjtemények beruházásokra – szúrta ki a Privátbankár.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás