A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Meghosszabbodik a lakossági napelemes pályázat beadási határideje – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A szaktárca szerint akár 35 ezer család rezsiterhei csökkenhetnek.

Az ITM szerint a kormány célja, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges országgá váljon, ennek érdekében pedig növelik a napenergia-termelést, és tíz év alatt meghatszorozzák a kapacitást. Ezt szolgálja az első nagyszabású, összesen több mint 201 milliárd forint keretösszegű lakossági napelemes pályázat.

A felhívást övező fokozott érdeklődés miatt a pályázatok beadására minden szakaszban még közel három héttel tovább lesz lehetőség – tudatta a tárca, amely szerint ezáltal akár 35 ezer család rezsiterhei csökkenhetnek. A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázatok beadási határideje húsz nappal meghosszabbodik,
így az első szakasz (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye lakosai számára) január 16-án 18:00 órára,

a második szakasz (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye lakosai számára) január 23-án 18:00 órára,

a hétfőn megnyílt harmadik szakasz (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosai számára) január 30-án 18:00 órára módosul.

A negyedik, utolsó szakasz december 27-én 17:00 órától indul majd Budapest és Pest megye lakói számára, ők február 6-án 18:00 óráig nyújthatnak be pályázatot.

A tárca tájékoztatása szerint a napelem.palyazat.gov.hu oldalon a teljes pályázati felhíváson és mellékletein kívül megtalálható az immár több mint 1300 vállalkozást felsoroló, regisztrált kivitelezők listája, a pályázat benyújtását segítő oktatóvideók, valamint az érdeklődők választ kaphatnak a gyakran előforduló kérdésekre is.

Az ingyen napelemes pályázatok első fordulójának indulása után a hvg.hu egy pályázatíró segítségével szedte össze az első tapasztalatokat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás