Hirdetés
(X)

Manapság már nagyon hasznos és ötletes babaholmikat lehet találni. Nem kivétel ezek alól a babatakaró sem. Nem csak minőségi anyagból, de ötletes kidolgozással, izgalmas mintákkal készült, kedves, pihe-puha takarókat tudunk beszerezni a kicsiknek. Összegyűjtöttük az öt legédesebb darabot, érdemes szemezgetni.

Mit kell tudni a babatakarókról?

Ma már meglepően ötletes babatakarókat találhatunk. Sokoldalúságuk megkönnyítheti az életünket, emellett mintájuk beférkőzik a szívünkbe.

Az egyszerű, polár takarók mellett ugyanis kétoldalú, meleg babatakarókat is vásárolhatunk. Ezeknek az a legnagyobb előnye, hogy a használat helyzetének függvényében tudunk választani az oldalak között.

A takarók rengeteg bájos mintában érhetőek el. Amint kiválasztottuk a megfelelőt, rögtön hű társunk lesz. Melyet nem csak a délutáni szundikáláshoz vagy egy meleg nyári éjszakához használunk majd, de utazás, kirándulás, séta vagy épp egy piknik közben is segítséget nyújtanak majd. 

Erdei állatok

Az egyik legnagyobb kedvenc a kétoldalú, bézs színű, erdeiállat-mintás takaró. Nem elég, hogy 100%-ban pamutból készült, de az egyik oldala puha, meleg, bársonyhatású borítással rendelkezik. Ezért kellemesen át tudja melegíteni a babát egy hűvösebb napon is.

A visszafogott színvilágú erdei állatos minta rókákat, süniket és az erdő növényeit ábrázolja. Egyedi hangulata és tompa színei miatt nagyon jól illenek a gyerekholmikhoz.

Sötétkék csillagok 

A kétoldalú takarók között sötétkék-fehér csillagokkal díszített, vagányabb darabot is találunk, mely nagyon jól illik egy bátrabb színvilágban megálmodott fiúszobába. Ha valaki unja a megszokott rózsaszín-halványkék világot, akkor a bájos bézs mellett a sötétkék csillagos megoldást is választhatja. 

Ennek a takarónak például piros plüssből készül a túloldala, ezért izgalmas összhatást nyújt összehajtva. A sötétkék-fehér-piros takarót ugyanúgy megtalálhatjuk a Gyerek-ágynemű webshop bájos babatakarói között, mint a már említett, erdei tematikájú cukiságot. 

Virágmintás, kétoldalú takaró skandináv hangulatban 

A skandináv minta jellemzője, hogy egyrészt egy kis minimalizmust fedezhetünk fel benne. Másrészt bájos, igényes rajzok és minták jellemzik, melyek kevés színt használnak. A 2-3 felhasznált szín azonban karaketes, és általában fehér alapon érvényesülnek a minták. Az ilyen skandináv hatású tapéták, textilek nagyon divatosak manapság a babaszobában. A virágmintás is nagy kedvence lehet azoknak, akik vonzódnak ehhez az izgalmas stílushoz. A szépen megrajzolt, élénk virágokat a fehér alap egyszere hangsúlyozza és ellensúlyozza ezen a takarón.

Polár gyerektakaró farmos témában

Persze nem csak kétoldalú takarók léteznek. Az egyszerű, hagyományos polár takaróknak is van egy nagy előnye. Amellett, hogy légáteresztőek, a legújabb design szerint készült, 3D-s minták nagyon izgalmassá teszik ezeket a darabokat. 

Ez igaz az élénk, farmos mintájú takaróra is, melynek témája nagyon jól illik akár egy kisbabához is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás