Hirdetés
Forrás: 444.hu

A hatóságok már 2001 óta gyanították, hogy valami nem stimmel a Tigris Templommal. A PETA amerikai állatvédő szervezet szerint a templom egy pokol volt az állatok számára.

Állatkínzás és illegális állatkereskedelem miatt hétfőn kobozták el annak a thaiföldi buddhista kolostornak a tigriseit, ahova tömegesen jártak a külföldi turisták, hogy az állatokkal fényképezkedjenek. A Kanchanaburiban található Wat Pha Luang Ta Bua kolostorban 137 tigris élt. Hétfő óta 52 állatot menhelyekre szállítottak, de 85 még a templom területén maradt.

Fotó: MTI/EPA

 

Ahogy folytatták a kutatást, a hatóságok 40 kölyöktigris tetemére bukkantak a kolostor fagyasztójában. Adisorn Nuchdamrong, a nemzeti parkokért felelős minisztérium vezetője a Reutersnek azt mondta, a szerzetesek valamiért értékesnek tarthatták a tigrisek maradványait, ha eddig őrizgették őket. A tigrisek szerveit a hagyományos kínai gyógyászatban felhasználják. A kölyöktigrisek mellett még más állatokat is találtak a fagyasztóban.

A hatóságok már 2001 óta gyanították, hogy valami nem stimmel a Tigris Templommal. A PETA amerikai állatvédő szervezet kedden közölte, hogy a templom egy pokol volt az állatok számára és felszólította a helyi és külföldi turistákat, ne látogassák a templomot. (MTI/BBC)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás