A thai teknősöknek is jót tett a világjárvány

2020. április 21.

Hírek

Több fészket raknak a tengeri teknősök, mióta elnéptelenedett a part Thaiföldön.  A 20 éve nem látott mennyiségű fészek annak köszönhető, hogy a járvány miatt eltűntek az emberek és velük a sok szemét a ritka és veszélyeztetett állatok élőhelyéről.

Te tudod, mit rejt a macskák földje?

2020. január 20.

Hírek

A világ 36 macskaféléjének egyötöde egyetlen délkelet-ázsiai vidéken található, azonban a WWF friss jelentése szerint ezeknek a fajoknak egy részét is egyre jobban fenyegeti a kihalás. Megóvásukra egy akciótervet is kidolgozott a WWF.

Hatékonyan öltek az állatkínzó szerzetesek

2019. szeptember 16.

Hírek

Több mint a fele elpusztult a thaiföldi Tigris-templomból kimentett állatoknak. A nagymacskákat, amelyek immunrendszerük a beltenyészet miatt gyenge volt, vírusfertőzés tizedelte meg.

Összeomlolhat a globális hulladék-újrahasznosítás rendszer

2018. november 8.

Hírek

Az évtizedekig sikeresnek tűnő globális szelektív hulladék gyűjtési és -újrahasznosítási rendszer súlyosan megrendült idén, miután a korábban a legnagyobb papír- és műanyaghulladék-vásárlónak számító Kína 2018 elejétől elutasította, hogy a Nyugat szemétlerakója legyen. A szállítmányok előtt pedig egyre több más ázsiai ország is sorra lezárja le határait.

Turisták nélküli természetvédelem

2018. április 5.

Hírek

Ezentúl évente 7 hónapra elzárják a turisták elől a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A part című filmmel világhírűvé vált partszakaszt Thaiföldön, hogy a súlyosan károsodott helyi élővilág lehetőséget kapjon a regenerálódásra.

Drágulnak a gumiabroncsok

2017. március 8.

Hírek

Jelentősen nő a gumiabroncsok ára a következő hetekben. Az Abroncs Kereskedőház információja szerint a nyersanyagárak emelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 %-kal drágábban adják majd termékeiket.

Elpusztult Japán legöregebb elefántja

2016. május 29.

Hírek

69 évesen elpusztult Hanako, akit még kétéves korában ajándékozott a thai kormány a tokiói Inokasira Állatkertnek. Életkora rekordnak számít a fogságban élő ázsiai elefántok között is.

Az arany véres árnyéka

2016. március 26.

Hírek

Ehetetlen halak, mérgező rizs és napokig tartó viszketés minden mosakodás után – ezt hagyja maga után egy tíz éve nyitott aranybánya Thaiföld északkeleti részén, távol a turistáktól hemzsegő tengerpartoktól. Amíg a „félénk” helyi férfiak a rizsföldeken dolgoznak, a falusi nők tárgyalnak, blokádokat építenek és eltömítik a bányászok vécéit. Vitatkoztak, hogy megerőszakolják-e őket. Helyszíni riport.

Ökológiai Armageddon az esőerdők szétszabdalása

2013. szeptember 28.

Hírek

Egy mesterségesen létrehozott esőerdei szigeten végzett kutatásból kiderült, hogy az esőerdők szétszabdalását követő patkányinvázió miatt sok kis emlősfaj tűnt el a természetes élőhelyéről. Emiatt egyes érintett fajok gyorsabban kihalhatnak, mint eddig gondolták.