Példátlan áprilisi hőhullám kínozza Ázsiát

2023. április 20.

Hírek

Súlyos hőhullám söpört végig Ázsia nagy részén, Indiában iskolákat kellet bezárni és több haláleset történt, Kínában pedig rekordot döntött a hőmérséklet. A szakértők szerint ez Ázsia történetének legrosszabb áprilisi hőhulláma.

Alig 2 grammot nyom a világ legkisebb denevére

2023. február 13.

Hírek

Nagyjából 1200 denevérfaj él a világon, de a legkisebbet csupán Thaiföld és Mianmar (korábban Burma) néhány barlangjában találhatjuk meg. A dongódenevér (Craseonycteris thonglongyai) a dongódenevérek családjának egyetlen ismert tagja.

Thaiföld varázsa télen is elbűvöl

2023. február 6.

Hírek

A téli időszakban nagyon sokan kizárólag olyan vakációban gondolkoznak, ami valamilyen havas, hideg kikapcsolódást nyújt. Kipróbálhattok téli sportokat, síelést, alpesi túrát, az este fénypontja pedig a meleg szauna lehet. De mi van azokkal, akik ilyenkor is inkább melegre, napsütésre és strandolásra vágynak? Nekik érdemes lehet ebben az évszakban is a mosoly országába, Thaiföldre látogatniuk.

A thai teknősöknek is jót tett a világjárvány

2020. április 21.

Hírek

Több fészket raknak a tengeri teknősök, mióta elnéptelenedett a part Thaiföldön.  A 20 éve nem látott mennyiségű fészek annak köszönhető, hogy a járvány miatt eltűntek az emberek és velük a sok szemét a ritka és veszélyeztetett állatok élőhelyéről.

Te tudod, mit rejt a macskák földje?

2020. január 20.

Hírek

A világ 36 macskaféléjének egyötöde egyetlen délkelet-ázsiai vidéken található, azonban a WWF friss jelentése szerint ezeknek a fajoknak egy részét is egyre jobban fenyegeti a kihalás. Megóvásukra egy akciótervet is kidolgozott a WWF.

Hatékonyan öltek az állatkínzó szerzetesek

2019. szeptember 16.

Hírek

Több mint a fele elpusztult a thaiföldi Tigris-templomból kimentett állatoknak. A nagymacskákat, amelyek immunrendszerük a beltenyészet miatt gyenge volt, vírusfertőzés tizedelte meg.

Összeomlolhat a globális hulladék-újrahasznosítás rendszer

2018. november 8.

Hírek

Az évtizedekig sikeresnek tűnő globális szelektív hulladék gyűjtési és -újrahasznosítási rendszer súlyosan megrendült idén, miután a korábban a legnagyobb papír- és műanyaghulladék-vásárlónak számító Kína 2018 elejétől elutasította, hogy a Nyugat szemétlerakója legyen. A szállítmányok előtt pedig egyre több más ázsiai ország is sorra lezárja le határait.

Turisták nélküli természetvédelem

2018. április 5.

Hírek

Ezentúl évente 7 hónapra elzárják a turisták elől a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A part című filmmel világhírűvé vált partszakaszt Thaiföldön, hogy a súlyosan károsodott helyi élővilág lehetőséget kapjon a regenerálódásra.

Drágulnak a gumiabroncsok

2017. március 8.

Hírek

Jelentősen nő a gumiabroncsok ára a következő hetekben. Az Abroncs Kereskedőház információja szerint a nyersanyagárak emelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 %-kal drágábban adják majd termékeiket.